Milletvekili Arık'ın ipliği pazara çıktı! Mesnetsiz yalanı deşifre oldu
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'de vatandaşla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın binler mitinge akın etti. Mitinge resmi rakamlara göre 70 bin kişi katıldı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise akla ziyan bir iftira ile gerçekleri gölgelemek istedi. Arık, işçilerin mesai saatinin kısaltıldığını, servislerle zorla mitinge götürüldüklerini öne sürdü. Arık'ın yalanını AK Parti Kayseri İl Başkanlığı yayınladığı 'Yalan ve Doğrusu' videosu ile çürüttü.

AK PARTİ KAYSERİ TEŞKİLATI ARIK'IN YALANINI ÇÖKERTTİ

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, Arık'ın yalanını gözler önüne seren bir video yayınladı. Videoda, işçilerin evlerine gitmek üzere her zamanki saatinde çıktığı görülüyor. İşçilerin hiçbirinin zorlanmadığı ve mitinge yönlendirilmediği de ortaya konuluyor.

Yine Hak -İş Sendikası işçilerinin zorla miting alanına getirildiğine yönelik iddia da, işçilerin kendi isteği ile alana geldiğini söylemesi ile çökertiliyor.

CHP YURDUN DÖRT BİR YANINDAN ADAM TAŞIDI YİNE DE 12 BİNİ GEÇEMEDİ

Erdoğan'ın mitinginden bir gün sonra ise, 'AK Parti, taşıma ile miting alanı dolduruyor' diye iddialarda bulunan CHP, yurdun dört bir yanından Balıkesir'e insan taşıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir mitingine Çanakkale, İstanbul, Bursa, İzmir, Aydın ve pek çok şehirden otobüs kaldırıldı. Partililer ücretsiz otobüslerle miting alanına dolduruldu. Kılıçdaroğlu'nun tarihi bir kalabalığa seslendiği şeklinde sosyal medyada da algı oluşturuldu. Bir yandan da AK Parti'nin Kayseri'deki mitingine katılımın az olduğu yönünde paylaşımlar ile Başkan Erdoğan'ın destek kaybettiği havası oluşturulmak istendi. Ancak günün sonunda tüm taşımalara rağmen CHP'nin Balıkesir'de 12 bin kişiye ulaşabilmesi dikkat çekti.

MİTİNGE GELENLERİN VİDEOSU İLE TAŞIMA GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARILDI

CHP'nin 24 Temmuz'daki Balıkesir mitingine katılan bir kişi, kamera ile katılımcılara tek tek nereden geldiklerini sordu. Birçok kişinin geldiği şehirlerin farklı olması dikkat çekti. Öte yandan CHP'li belediyelerin ücretsiz otobüslerinin görüntüleri de taşıma mitingi gözler önüne serdi.