MÝT Afrika'da yakaladý, her þeyi itiraf etti! Bir isim daha gözaltýna alýndý
ABONE OL

Suriye'deki Türk Silahlý Kuvvetleri (TSK) üslerine ve konvoyuna yönelik terör saldýrýsý yaptýðý tespit edilen ve MÝT'in 15 Ekim'de Afrika'da düzenlediði operasyonla yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara (28), hakkýndaki soruþturmanýn yürütüldüðü Adana'ya getirildi.

Ýl Emniyet Müdürlüðü Terörle Mücadele Þubesi ekiplerince sorgulanan Baykara, Suriye'de birlikte eylemleri gerçekleþtirdiðini itiraf ettiði Y.A'nýn (29) da Adana'da bulunduðunu belirtti.

Bunun üzerine ekipler, Y.A'nýn saklandýðýný belirlediði adrese operasyon düzenledi. Y.A'yý gözaltýna alan ekipler, ikametteki dijital materyalleri de incelemek üzere emniyete götürdü.

Terörist Y.A'nýn da eylemleri Baykara ile birlikte gerçekleþtirdiðini itiraf ettiði belirtildi.

Emniyetteki iþlemleri tamamlanan Baykara ve Y.A, zýrhlý araçlarla adliyeye sevk edildi. Ahmet Baykara ve Y.A, savcýlýktaki sorgularýnýn ardýndan çýkarýldýklarý nöbetçi hakimlikçe tutuklandý.

- MÝT'ÝN AFRÝKA'DAKÝ OPERASYONU

Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT) Baþkanlýðý, yaptýðý istihbarat çalýþmalarý neticesinde, terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara'nýn Suriye Ýdlib'de bulunan TSK üs bölgeleri ve TSK konvoyuna düzenlenen eylemlerde yer aldýðýný tespit etmiþti.

TSK'ya yönelik birçok eylemin planlayýcýsý ve uygulayýcýsý olan terörist Ahmet Baykara'nýn, takip edildiðini fark etmesi üzerine Afrika'ya kaçtýðýný belirleyen MÝT, yaptýðý istihbarat ve risk analizleri neticesinde 15 Ekim'de Baykara'yý bir Afrika ülkesinde yakalamýþtý.

Terörist Baykara'nýn ifadesinde, sýnýr ötesinde TSK'ya yönelik gerçekleþtirdiði eylemleri itiraf ettiði, Türkiye'deki birçok hassas noktaya planladýðý eylemleri ve birlikte hareket ettiði þahýslarýn kim olduðunu da söylediði öðrenilmiþti.