MÝT, PKK'nýn ''canlý bomba'' planýný bozdu! Teröristbaþý Hezal Belge etkisiz hale getirildi
ABONE OL

"Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan Hezal Belge, PKK/YPJ içerisinde uzun süredir faaliyet gösteriyordu. PKK'lý terörist Belge, PKK'nýn Suriye'deki kadýn askeri kanadý YPJ'ye baðlý olarak Suriye halkýný örgütleyerek, terör örgütüne katýlýmlarýný saðlama faaliyetlerini organize ediyordu.

TÜRKÝYE'DE PLANLANAN EYLEM NEDENÝ ÝLE MÝT'ÝN HEDEF LÝSTESÝNDEYDÝ

PKK/YPJ'li Hezal Belge, Türkiye'ye geçerek canlý bomba eylemi yapma planýný örgüt üst yönetimine kabul ettirdi. Ancak teröristin eylem planý Türk güvenlik güçlerince tespit edildi. Hezal Belge, birçok eylem denemesini, güvenlik güçlerinin Türkiye'deki aktif önleyici tedbirleri nedeniyle gerçekleþtiremedi ve her seferinde ileri bir tarihe erteledi.

Türkiye'de canlý bomba eylemi planlamasý nedeni ile MÝT, PKK/YPJ'li Hezal Belge'yi öncelikli hedef listesine koydu.

MÝT'in uzun süren takibi neticesi H. Belge'nin son olarak Amude'de olduðu tespit edildi. Alýnan anlýk istihbaratla hareketleri adým adým takip edildi. Operasyon için uygun þartlarýn oluþmasý ile Hezal Belge, MÝT'in Suriye/Amude'de düzenlediði nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

HEZAL BELGE KÝMDÝR?

Jinda Gundikramo kod adlý Hezal Belge, 2004'te örgütün kýrsal kadrolarýna katýldý. Irak'ýn kuzeyinde uzun yýllar PKK/KCK bünyesinde sözde sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Örgüt üst yönetimi tarafýndan 2015'te PKK/YPJ sözde Derik Kadro Cezaevi Sorumlusu olarak görevlendirildi ve Suriye sahasýna geçti 2019'da PKK/YPJ içerisinde Suriye/Derik, Rumeylan, Kamýþlý hattýnda sözde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttü.

2021'de PKK/YPJ Kamýþlý sözde sorumlularýndan iken girdiði çatýþmada baþýndan yaralandý. Irak/Süleymaniye'de tedavi gördü, daha sonra tekrar Suriye'ye geçti. Belge, 2023'te PKK/YPG Kahtaniye Kongra-Star sözde Sorumlusu olarak görevlendirildi. Son olarak da 2024'te PKK/YPG içerisinde Amude'de sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi.

  • canlý bomba