MÝT ve Emniyetten ortak operasyon! PKK'nýn sözde Finlandiya sorumlusu Ýstanbul'da yakaladý
ABONE OL

Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT) ve Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü'nün ortak operasyonu sonucu, PKK/KCK'nýn Finlandiya yapýlanmasýnda sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Ýran uyruklu 'Naze Ad' kod adlý Mehnaz Omarý yakalanarak cezaevine gönderildi.

Güvenlik kaynaklarýndan alýnan bilgilere göre; uzun süredir MÝT'in takibinde olan PKK/KCK'lý 'Naze Ad' kod adlý Mehnaz Omarý, Ýstanbul'da polis ile ortaklaþa gerçekleþtirilen operasyonda yakalandý. Ýran uyruklu terörist, çýkarýldýðý hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehnaz Omarý, Finlandiya'da PKK/KCK kadrolarý ile örgüt sözde üst yönetimi arasýnda koordinasyonu saðlýyordu. Ayrýca, örgüte kiþi aktarýmý ve finans temininde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyordu. Omarý, terör örgütü adýna Finlandiya'da eylem ve etkinlikleri de organize ediyordu. Mehnaz Omarý'nýn yakalanmasý ile örgütün Finlandiya yapýlanmasýna iliþkin pek çok bilgiye de ulaþýldý.

OPERASYONUN DETAYLARINA ULAÞILDI

Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT) ve Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü ekiplerinin, terör örgütü PKK/KCK'nýn Finlandiya yapýlanmasýnda sözde sorumlu düzeyinde faaliyet gösteren "Naze Ad" kod adlý Ýran uyruklu Mehnaz Omari'yi yakaladýðý operasyonun detaylarýna ulaþýldý.

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Terörle Mücadele Þube Müdürlüðü ekiplerince gerçekleþtirilen ortak çalýþmada, terörist Omari'nin, Finlandiya'da terör örgütü PKK/KCK kadrolarý ile örgüt üst yönetimi arasýnda koordinasyonu saðladýðý, örgüte kiþi aktarýmý ve finans temininde de sorumlu düzeyinde faaliyet gösterdiði tespit edildi.

Yapýlanmada sözde sorumlu düzeyinde faaliyet gösteren Mehnaz Omari'nin, PKK'nýn Ýran uzantýsý PJAK mensubu olduðu belirlendi.

Finlandiya'da eylem ve etkinlikleri de organize ettiði öðrenilen PKK/KCK'lý Omari'nin, örgütün kontrolündeki haber portallarýnda 8 Ocak 2017'de yayýnlanan bir haberde "Finlandiya'da gerçekleþtirilen anma etkinliðinde konuþma yapan KJAR sözcüsü Naze Viyan" olarak adýnýn geçtiði ortaya çýkarýldý.

Çeþitli sosyal medya hesaplarýnda örgütsel eylem ve etkinliklerde yer aldýðýna dair fotoðraflarý da tespit edilen terörist Omari, 15 Aðustos'ta Ýstanbul Havalimaný'ndan yurt dýþýna çýkmaya çalýþýrken MÝT ve Ýstanbul Emniyet Müdürlüðünün ortak operasyonu sonucu yakalandý.

Ýþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen zanlý, çýkarýldýðý mahkemece tutuklandý.

  • Mehnaz Omar
  • PKK/KCK
  • Ýstanbulda yakalama