MÝT ve Emniyet'ten PKK/KCK'nýn Avrupa yapýlanmasýna operasyon
ABONE OL

Güvenlik kaynaklarýndan alýnan bilgiye göre, MÝT'in uzun süredir takibi altýnda olan 3 kardeþ, düzenlenen ortak operasyonla ele geçirildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nýn Avrupa yapýlanmasýnda aktif faaliyet gösteren Zeynep Taþkýran ile Zübeyde Taþkýran Ýstanbul'da, Hatýn Þahbaz ise Balýkesir'de gözaltýna alýndý.

Teröristler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terörist Zeynep Taþkýran'ýn, PKK/KCK'nýn Fransa yapýlanmasýnda Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere katýldýðý, Hatýn Þahbaz'ýn özellikle Almanya Köln ve Fransa Paris'te PKK/KCK adýna önem atfedilen günlerde gerçekleþtirilen propaganda faaliyetlerine katýlým saðladýðý belirlendi.

Daha önce PKK/KCK'nýn kýrsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taþkýran'ýn ise Alman vatandaþý olmasýnýn ardýndan isim deðiþikliði yaptýðý, örgütsel faaliyetlerine "Denise Taþkýran" ismiyle devam ettiði öðrenildi.

Avrupa'nýn birçok yerinde PKK/KCK adýna gerçekleþtirilen eylem ve etkinliklerde rol alan 3 teröriste yönelik operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapýlanmasýna iliþkin pek çok bilgiye de ulaþýldý.

MÝT, PKK/KCK sözde sorumlularýndan Caize Selber ile Emine Ulaþ'ý etkisiz hale getirdi

PKK'ya karþý hamle

Kilis yakýnlarýna düþen roket... MSB Kaynaklarý: Gerekli tedbirleri alýyoruz