MÝT'ten Suriye'de nokta operasyon! Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi
ABONE OL

Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularý Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate'yi Suriye'nin Tel Rýfat bölgesinde gerçekleþtirdiði operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarýndan alýnan bilgiye göre, PKK/YPG'ye 1994'te katýlan "Mazlum" kod adlý terörist Hüseyin Öztürk, Türkiye, Irak ve Suriye'de Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ediyordu.

MÝT, Suriye'nin Tel Rýfat kentinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüðünü belirlediði terörist Öztürk'ü saha ajanlarý aracýlýðýyla kontrol altýna aldý.

Öztürk'ün, PKK/YPG'li terörist "Zelal Afrin" kod adlý Vidan Fate ile hareket ettiði belirlendi.

MÝT, Tel Rýfat'ta gerçekleþtirdiði nokta operasyonla PKK/YPG'nin sözde Tel Rýfat sorumlularý olan teröristler Öztürk ve Fate'yi etkisiz hale getirdi.

Terörist Öztürk, örgütün kýrsal kadrolarýna katýldýðý 1994'ten 2015'e kadar Irak'ta Kandil, Gare, Zap ve Metina alanlarýnda, Ýran'da Bani, Kelareþ ve Salmas'ta, Türkiye'de ise Hatay'ýn Amanos kýrsalýnda, 2015'ten itibaren ise Suriye'de terör örgütü adýna faaliyetlerini sürdürdü.

Terörist Fate ise terör faaliyetlerine 1990'da Suriye'de yerel örgüte iþbirlikçilik yaparak baþladý, 2000'de ise örgütün kýrsal kadrolarýna katýldý.

MÝT, PKK'nýn "canlý bomba" planýný bozdu! Teröristbaþý Hezal Belge etkisiz hale getirildi

MÝT'ten film gibi operasyon

MÝT'ten Irak'ýn kuzeyine nokta operasyon! Lokman Ýsmail etkisiz hale getirildi

  • MÝT operasyonu
  • PKK sorumlularý
  • Tel Rýfat operasyonu