MÝT'ten sýnýr ötesinde El Kaide operasyonu! Terörist Baykara Afrika'da yakaladý
ABONE OL

MÝT, yaptýðý istihbari çalýþmalar neticesinde, El Kaide üyesi BAYKARA'nýn Suriye/Ýdlib'de bulunan Türk Silahlý Kuvvetleri üs bölgeleri ve bir TSK konvoyuna düzenlenen eylemler içerisinde yer aldýðýný tespit etti. BAYKARA'nýn TSK'ya yönelik birçok eylem planladýðý da ortaya çýkarýldý.

El Kaide üyesi BAYKARA, Türkiye ve Suriye'de El Kaide adýna birçok faaliyet yürüttü. 2014-2019 yýllarý arasýnda Suriye'de El Kaide ve çeþitli gruplarýn bünyesinde yer aldý. Suriye'de yerel polis karakollarýna yönelik 5 saldýrý ve Suriye/Taka þehrinde de 3 bombalý saldýrý düzenledi. Türkiye'de hassas noktalara iliþkin eylemler planladý.

TAKÝP EDÝLDÝÐÝNÝ ANLAYINCA AFRÝKA'YA KAÇTI

Terörist Ahmet BAYKARA, El Kaide'ye baðlý olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdi. Türkiye'nin kendisini takip ettiðini anlamasý üzerine Afrika'ya kaçtý. TSK'ya yönelik birçok eylemin planlayýcýsý/uygulayýcýsý olan BAYKARA, MÝT'in yaptýðý istihbarat ve risk analizleri neticesinde bir Afrika ülkesinde yakalandý.

TÜRKÝYE'DE DE EYLEM PLANLIYORDU

El Kaide üyesi Ahmet BAYKARA ifadesinde, sýnýr ötesinde TSK'ya yönelik gerçekleþtirdiði eylemleri itiraf etti. Ayrýca, Türkiye'de bulunan birçok hassas noktaya planladýðý eylemleri ve birlikte hareket ettiði þahýslarýn kim olduðunu da söyledi.