MÝT'ten Suriye'de nokta operasyon! PKK/YPG-YPJ'nin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
ABONE OL

Güvenlik kaynaklarýndan edinilen bilgilere göre, MÝT'in öncelikli hedef listesinde bulunan terörist Vahide Atalay, Irak ve Suriye'de örgüt adýna eylemsel faaliyetler yürütüyordu. Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki kadýn yapýlanmasý YPJ içinde önemli bir konumda bulunan Atalay, örgüte katýldýðý 2006'dan beri Türk güvenlik güçlerine yönelik birçok eylemsel faaliyette de yer aldý.

PKK'NIN HEDEF ÞAÞIRTMA TAKTÝÐÝ

MÝT'in sýnýr ötesinde PKK'ya karþý düzenlediði baþarýlý operasyonlar nedeniyle örgüt "hedef þaþýrtma" yöntemini uygulamaya baþladý. Örgüt, Ayn El Arap'ta yerel halktan paralý unsur devþirerek, onlarý görünür kýlmaya baþladý. Böylece Irak'tan gelen örgüt kadrolarýný yer altýna çekmeyi hedefleyen örgütün bu taktiði iþe yaramayarak, MÝT'in operasyonuna engel olamadý. 2022 yýlýndan itibaren YPJ'nin sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak görev yapan "Sorhin Çele" kod adlý Vahide Atalay, Suriye'nin Ayn El Arap kentinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Vahide Atalay, ilk olarak 2004'te örgüte müzahir þahýslarca düzenlenen canlý kalkan eylemlerine katýldý. 2006'da ise örgütün kýrsal kadrolarýna katýldý. Atalay, 2006 ve 2014 yýllarý arasýnda Irak'ta faaliyetlerde bulundu. 2014 yýlýnda Suriye'ye geçerek Kamýþlý, Ayn El Arap ve Rasulayn bölgelerinde silahlý faaliyet yürüttü. Girdiði çatýþmalarda yaralanmasý akabinde yerel halktan örgüte katýlým saðlanmasý konusunda faaliyet yürütmeye baþladý. Atalay, 2022 yýlýndan itibaren Ayn El Arap YPJ sözde sorumlusu olarak görev yapýyordu.