Mudanya Belediye binasý deprem sonrasý boþaltýldý
ABONE OL

Ýlçede de hissedilen depremin ardýndan daha önce yýkým kararý alýnan belediye binasý tahliye edildi, çalýþanlarýn bir kýsmý izinli sayýldý.

Mudanya Belediye Baþkaný Hayri Türkyýlmaz, Mudanya Belediyesi Mudaþ Sosyal Tesisi'nde, gazetecilere yaptýðý açýklamada, daha önce kentsel dönüþümle ilgili baþlattýklarý çalýþmalarýn hýzlanarak devam etmesi gerektiðini bir kez daha anladýklarýný söyledi.

Belediye binalarýnýn, ilçedeki en riskli yapýlardan olduðunu vurgulayan Türkyýlmaz, þöyle konuþtu:

"Yýkým kararýný daha önce almýþtýk ama bu depremle bu taþýnmanýn ve belediye binasý yapýlmasýnýn hýzlandýrýlmasý gereken bir sürece girdik. Tabi ki önümüzdeki bürokratik süreci de aþarak bu süreci daha hýzlandýrmamýz gerekiyor. Bugün tedbir amaçlý belediye binamýzý boþalttýk. Arkadaþlarýmýz çalýþýyor, bu teknik çalýþmalardan sonra sanýyorum rapor olumsuz çýkacak, can güvenliði açýsýndan belediye binasý kullanýlamaz durumda olacaktýr."

Türkyýlmaz, binanýn 1976 yýlýnda yapýldýðýný aktararak "Daha önceden bizim de tespitlerimiz vardý. En ufak depremi dahi hissediyorduk. Hatta bir arabanýn geçiþinde de sallanan bir binaydý. Buranýn yýkýlmasýna karar verdik. Binanýn yerinde önceki yýllarda var olan tescilli bir yapý, o güzelim yapýyý tekrar yapmak için bir çalýþmaya baþlamýþtýk. Proje çalýþmalarý devam ediyordu. Bu önümüzdeki sürecin en önemli projelerinden bir tanesiydi." ifadesini kullandý.

Mudanya'da depremin ardýndan þu an için olumsuzluk bulunmadýðýný dile getiren Türkyýlmaz, "Tirilye'de birkaç eski tescilli yapýda, yýkým raporu alýnmýþ binalarýmýzýn Anýtlar Kurulundan onayý bekleniyordu. O binalarda birkaç duvar yýkýlmasý gibi küçük þeyler var. Bugün de kuruldan geldiler. Onlarýn da raporu doðrultusunda o binalarýn en kýsa sürede yýkýmý gerçekleþmiþ olacak herhangi bir kazaya, belaya sebep olmadan." diye konuþtu.

Türkyýlmaz, ilçede hasar tespit çalýþmalarýnýn sürdüðünü, Eðitim, Burgaz, Yalý, Siteler ve Ömerbey mahallelerindeki binalarda sorun olduðunu tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.