Muðla Akyaka Kadýn Azmaðý'nda ''çevre dostu'' tekneler hizmet verecek
ABONE OL

Özhaseki, Muðla'daki Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi, Akyaka Kadýn Azmaðý ve Çevresinin Korunma-Kullanma Usul ve Esaslarý kapsamýnda, Akyaka Kadýn Azmaðý'nda faaliyet gösteren teknelerin, elektrikli tekneye dönüþümüne iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn ortaya koyduðu 2053 Net Sýfýr Emisyon ve Yeþil Kalkýnma hedefleri doðrultusunda hýz kesmeden çalýþtýklarýný belirten Özhaseki, þunlarý kaydetti:

"2016 yýlýnda hayata geçirdiðimiz proje ile Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadýn Azmaðý'nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli, çevre dostu teknelere dönüþümünü saðladýk. Þarj edilerek ya da güneþ enerjisiyle çalýþan teknelerimizle, suyumuz da havamýz da daha temiz, daha berrak bir görünüm kazandý."

Bakan Özhaseki, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin biyolojik çeþitliliðini ve çevre deðerlerini korumak amacýyla hayata geçirdikleri projenin önemine deðinerek, elektrikli teknelerle bölgedeki çevre ve gürültü kirliliðini en aza indirdiklerini bildirdi.

Çevreyi koruma konusunda kararlý olduklarýný vurgulayan Özhaseki, "Dünya ortak evimiz, dünyamýzý evlatlarýmýz için tertemiz tutacaðýz. Muðla Akyaka Kadýn Azmaðý'nda da gezi teknelerinin, çevre dostu, elektrikli teknelere dönüþümüyle güzel bir adým daha atmýþ olduk. Çevremiz hep temiz, hep yeþil, hep masmavi olacak." ifadesini kullandý.