Muhalif medyada skandal FETÖ paylaþýmý! FETÖ elebaþý Gülen'in arkasýndan yas tuttular
ABONE OL

FETÖ elebaþý terörist Fetullah Gülen'in ölüm haberi, FETÖ'nün kendi yayýn organlarý ve yeðeni Ebuseleme Gülen tarafýndan duyuruldu.

Öte yandan AB ve Amerika'dan fonlandýðý bilinen Medyascope haber sitesi ile Yeni Asya Gazetesi'ni yöneten Kazým Güleçyüz'ün söz konusu FETÖ elebaþýnýn ölümüne iliþkin paylaþýmlarý tepki çekti.

Terörist Gülen'in ölümünün ardýndan yas tutan muhalif medya ve yöneticileri kendilerini ifþa etti.

HABER TEPKÝLERÝN ODAÐI OLDU

Tüm medya kuruluþlarý terörist Gülen'in ölüm haberini "FETÖ elebaþý" þeklinde verirken Medyascope adlý haber sitesi FETÖ terör örgütünü masum bir hareket olarak lanse etme çabasýna girerek ölüm haberini, "Gülen hareketinin lideri öldü" ifadesiyle verdi.

Haber sitesinin attýðý baþlýk sosyal medyada ve siyasi çevrelerde tepkilere yol açtý. Birçok kullanýcý, Medyascope'un bu tutumunu eleþtirirken, yabancý kaynaklý fonlarýn etkisini de dile getirdi.

Ýþte bazý tepkiler:

PAYLAÞIMI SÝLDÝ

Medyascope, gelen tepkilerin ardýndan baþlýðý "Fetullah Gülen öldü" þeklinde deðiþtirdi. Ancak bu düzeltme, kamuoyundaki tartýþmalarý sona erdirmedi. Birçok kiþi, ilk kullanýlan ifadenin bilinçli bir tercih olduðunu savunarak Medyascope'un gerçek niyetini sorgulamaya devam etti.

KAZIM GÜLEÇYÜZ'DEN FETÖSEVÝCÝLERE BAÞ SAÐLIÐI

Yeni Asya grubu mensubu ve Yeni Asya gazetesini yöneten FETÖ'cü Kazým Güleçyüz ise FETÖ elebaþý Gülen'in ölümünü üzüntüyle karþýlayarak rahmet ve baþ saðlýðý mesajý yayýmladý.

FONDAÞ MEDYA ÝLÝÞKÝSÝ

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüne iliþkin sergilediði üslubu, Medyascope'un aldýðý yabancý fonlarý yeniden gündeme getirdi. Amerikan Chest Foundation'ýn verilerine göre, son 10 yýlda Türkiye'deki birçok iktidar karþýtý medya grubuna yüksek miktarlarda baðýþ yapýldýðý ortaya çýktý. Medyascope'un 2022 yýlý itibarýyla 1 milyon 200 bin TL ödeme aldýðý belirlendi. Daha önceki verilerde ise, 2016-2020 yýllarý arasýnda toplam 477 bin 58 dolar fon aldýðý kaydedildi.

FON ALIMI DEVAM ETTÝ

Üzerinden üç yýl geçmesine raðmen Ruþen Çakýr'ýn, yabancý kuruluþlardan fon almaya devam ettiði tespit edildi. 2023'te Medyascope, Ýsviçre merkezli Sivil Haklar Savunucularý'ndan 3 milyon 390 bin lira, Belçika merkezli Avrupa Demokrasi Vakfý'ndan ise 7 milyon 40 bin lira aldý. Ayrýca Ulusal Demokrasi Vakfý'ndan 5 milyon 376 bin lira ve Uluslararasý Gazeteciler Enstitüsü'nden 150 bin lira hibe alýndýðý belirtildi.

Teröristbaþýnýn ölümü þehit ailelerini sevindirdi "Bu vatanda gömülecek yeri yok"

FETÖ'de miras kavgasý baþladý

FETÖ elebaþý Gülen öldü! Örgüte yakýn hesaplar duyurdu

  • FETÖ
  • Fetullah gülen
  • Medyascope