Murat Arpapay cinayetine soruþturma tamamlandý! Günlük kiralýk dairede ölüm randevusu
ABONE OL

Bakýrköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan hazýrlanan iddianamede, 27 Temmuz 2023 günü Bahçelievler'de meydana gelen olay anlatýldý. Ýddianamede olay günü merdiven boþluðunda bir þahsýn ölü olarak bulunduðuna iliþkin bilgi verilmesi üzerine soruþturmaya baþlandýðý kaydedildi.

Merdiven boþluðunda bulunan þahsýn Murat Arpapay olduðunun sonradan tespit edildiðinin belirtildiði iddianamede, yapýlan otopsi çalýþmasýnda Arpapay'ýn ellerinin bileklerinden baðlanmýþ halde kafa ve sýrt kýsmýnda darp izlerinin olduðu aktarýldý. Olaya iliþkin incelenen güvenlik kamerasý görüntülerinde Arpapay'ýn 26 Temmuz günü yanýnda bir kadýn ile binaya giriþ kaydýnýn olduðu, kadýnýn ayný gün binadan çýkýþ yaptýðý ancak daha sonra þüpheli 3 þahsýn binaya giriþ yaptýðý tespit edildi. Murat Arpapay ile binaya giren kadýnýn Muhterem Perçikli olduðu da iddianamede açýklandý.

"ELÝNDE ÞIRINGA GÖRDÜM"

Olaya iliþkin ifadesinin yer aldýðý iddianamede, sanýk Muhterem Perçikli "Ölen þahsý tanýmýyorum. Olay tarihinden yaklaþýk 1 hafta kadar önce Serpil Demir beni Þirinevler'de bir kafeye götürdü. Burada Azad, Fatih ve Doðan isimli þahýslarla tanýþtýrdý. Azad beni zengin, orta yaþlarda bir erkek ile tanýþtýrmak istediðini söyledi. Bu þahýsla internet üzerinden tanýþtýklarýný ve kendisini kadýn olarak tanýttýðýný anlattý. Birkaç gün sonra Murat ile kafede buluþtuk. Azad, Doðan ve Fatih de ayný kafede bizi izliyordu. Bir þeyler içtikten sonra Murat evine gitti. 26 Temmuz günü Serpil ve Azad'ýn daha önceden kiraladýklarý günübirlik daireye gittik. Murat aparta geldiðinde Serpil, Doðan ve Fatih evdeydi, Azad yoktu. Fatih ve Doðan Murat'a saldýrdý. Doðan, bir beze döktüðü eter ile Murat'ýn aðzýný kapattý. Murat buna direndiði için Fatih ve Doðan tarafýndan darp edildi. Ellerini arkadan plastik kelepçe ile baðladýlar. Fatih'in elinde þýrýnga gördüm. Murat'a enjekte etmeye çalýþtý. Ben ve Serpil korkarak diðer odaya geçtik. Bir müddet sonra odadan çýktýðýmýzda Murat hareketsiz yatar haldeydi. Fatih ve Doðan 'eðer birine bir þey anlatýrsan sonun böyle olur' dedi. Israrla telefon geldiði için oradan çýkarak iþe gittim. Ýþten sonra arkadaþým Serpil ile buluþtum. Serpil bana adamýn öldüðünü cesedi ise bir üst kat merdivenlerine býraktýklarýný, Fatih ve Doðan'ýn Kýbrýs'a kaçtýklarýný ve evde bulunduklarý esnada Azad'ýn maktulün evindeki yüklü parayý bulmak için gittiðini söyledi" dedi.

ÖLÜMLE TEHDÝT ETTÝLER

Azad'ýn evde para bulamadýðýný da söyleyen Perçikli "Birkaç gün sonra Azad, Serpil ile beni Pendik'e götürdü. Burada, eðer polis yakalarsa þahýsla internetten tanýþtýðýmý, Þirinevler'de buluþtuðumu ancak þahýstan ayrýlýp eve giderken þahsýn beni eve kadar takip ettiðini ve eve girerek kapýyý kapattýðýmý söylememi istedi. Avukat tutacaðýný söyledi ve birine anlatýrsam öldürmekle tehdit etti" ifadelerini kullandý.

KIBRIS'A GÝDECEKLERDÝ

Sanýk Serpil Demir ise alýnan savunmasýnda "26 Temmuz günü kiraladýðýmýz günlük kiralýk daireye gittik. Daha sonra Fatih, Doðan ve Azad geldi. Tatil için Kýbrýs'a gideceklerini, veda etmeye geldiklerini söylediler. Eve baþka giren ya da çýkan kimse olmadý. Saat 20.00 sýralarýnda Muhterem iþe gitmek için evden çýktý. Ben de Fatih ve Doðan ile birlikte saat 04.30 sýralarýnda evden ayrýldým. Murat Arpapay'ýn nerede nasýl öldürüldüðünü görmedim. Konuyla alakam yok" dedi.

Ýddianamede þüpheli Fatih Erginoðlu ve Doðan Sarýyýldýz'ýn 27 Temmuz günü Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'ne giriþ yaptýklarýnýn tespit edildiði ve haklarýnda yakalama kararý çýkarýldýðý belirtildi. Bir diðer sanýk Azad lakaplý Ersen Baþak'ýn ise Gürcistan'a gittiði ve hakkýnda kýrmýzý bültenle arama emri düzenlendiði de iddianamede anlatýldý.

SANIKLARIN 25 YILA KADAR HAPSÝ ÝSTENDÝ

Hazýrlanan iddianame kapsamýnda Doðan Sarýyýldýz, Ersen Baþak, Fatih Erginoðlu, Muhterem Perçikli ve Serpil Demir'in 'birden fazla kiþi ile konutta yaðmaya teþebbüs' suçundan 2 yýl 6 aydan 11 yýl 3 aya kadar hapisle cezalandýrýlmalarý talep edildi. Sanýklarýn 'olasý kastla öldürme' suçundan ise 20 yýldan 25 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý istendi.

Mahkeme tarafýndan kabul edilen iddianame kapsamýnda sanýklar önümüzdeki günlerde hakim karþýsýna çýkacak.

"KAYBEDECEK BÝR ÞEYÝ OLMAYAN KADIN HER ÞEYÝ YAPABÝLÝR"

Öte yandan cinayetten birkaç gün sonra Muhterem Perçikli'nin "Ben de istemezdim bu kadar kötü olmayý. Ama insan kýrýldýðý zaman kaybedecek bir þeyi kalmýyor ve kaybedecek bir þeyi olmayan kadýn her þeyi yapabilir" açýklamasýyla sosyal medya hesabýndan bir video paylaþtýðý da ortaya çýktý.