Muþ Valiliði duyurdu! Gösteri ve yürüyüþler 3 gün yasaklandý
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamada, Anayasa ve kanunlarda öngörülen sýnýrlandýrma ve yasaklama þartlarýný doðrudan ve açýkça oluþturduðu deðerlendirilen eylem ve saldýrýlarýn önüne geçilmesinin hedeflendiði ifade edildi.

Vatandaþlarýn can ve mal güvenliðinin saðlanmasýnýn, terör örgütlerinin planlarýnýn bertaraf edilmesinin, suç iþlenmesinin önlenmesinin, temel hak ve özgürlüklerin devamýnýn temini ile þiddet olaylarýnýn engellenmesinin amaçlandýðý belirtilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"2911 sayýlý Toplantý ve Gösteri Yürüyüþleri Kanunu'nun 17,19 ve 22. maddeleri ile 5442 sayýlý Ýl Ýdaresi Kanunu'nun 11. maddesi hükümleri kapsamýnda, Valilik makamýnýn uygun göreceði etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluþlarýnýn düzenleyeceði programlar ve toplantýlar hariç olmak üzere, ilimiz mülki sýnýrlarý içinde tüm toplantý ve gösteri yürüyüþü, basýn açýklamasý, açýk veya kapalý yer toplantýsý ile protesto eylemi, miting, çadýr kurma, oturma eylemi, stant açma, açlýk grevi, afiþ, pankart ve poster asma, bildiri daðýtma, imza masasý açma, meþale yakma ve taþýma, konferans ve benzeri tüm etkinlikler 11 Ekim saat 00.01'den 13 Ekim saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle yasaklanmýþtýr."