MÜSÝAD'dan Ýsrail ile ticaret iddialarýna yönelik açýklama
ABONE OL

MÜSÝAD tarafýndan yapýlan açýklamada þu ifadelere yer verildi:

"MÜSÝAD olarak öncelikle siyonist Ýsrail'in, Filistin halkýna karþý çocuk, kadýn, yaþlý demeden gerçekleþtirdiði insanlýk dýþý zulmü hiçbir þekilde kabul etmiyor, bir soykýrým olarak niteliyor ve lanetliyoruz.

MÜSÝAD, millî ve manevi deðerlere sahip 14.000'e yakýn üyesi, 60.000'e yakýn þirketiyle ve sahip olduðu 34 yýllýk birikimiyle gösterdiði duruþ neticesinde ülkemizde ve uluslararasý platformlarda söz sahibi olmuþ önemli bir kuruluþtur. Bu söz sahipliði ve etki alanýnýn geniþliði, iyi niyetli olmayan bazý çevreleri rahatsýz etmiþ ve Derneðimizin itibarýna zarar verme noktasýna taþýnmýþtýr. Toplumsal algýyý yönlendirme gayretiyle ortaya atýlan iddia ve hezeyanlarla kamuoyunu meþgul etmektedirler. MÜSÝAD olarak bu türlü mesnetsiz iddialarla uzun zamandan beri mücadele etmekteyiz.

Son günlerde de "birkaç üyemizin Ýsrail ile gerçekleþtirdiði iddia edilen ticari faaliyetleri" gerekçe gösterilerek, kurumumuz ve tüm üyelerimiz töhmet altýnda býrakýlmaktadýr. Bu sebeple, kurumumuzu ve tüm üyelerimizi zan altýnda býrakan iddialarý tüzüðümüz doðrultusunda, titizlikle inceliyor ve kurum içi süreçlerimizi iþletiyoruz. Süreçler tamamlandýðýnda kamuoyuna bilgilendirme yapýlacaktýr.

Unutulmamalýdýr ki iþgal edilmiþ Filistin topraklarýnda ve Ýsrail zulmü altýnda 6 milyondan fazla Müslüman Filistinli yaþamaktadýr ve baðýmsýzlýklarýný elde edene kadar da zorunlu olarak ticaretlerini Ýsrail üzerinden sürdürmektedirler. Bu çerçevede bizler de MÜSÝAD camiasý olarak, ahlaklý ticareti kendisine þiar edinmiþ üyelerimizin ortak deðerler doðrultusunda ticari faaliyetlerini sürdürdüklerine olan inancýmýz tamdýr. Bir kez daha duruþumuzu net olarak ifade ediyor; siyonist Ýsrail yönetimi, sempatizanlarý, destekçileri ve yandaþlarýyla ticaret yapan çevreleri kýnýyoruz. MÜSÝAD deðerlerine sahip çýkan hiçbir kardeþimizin, Filistin'e bu zulüm reva görülürken siyonistlerin ateþine yakýt taþýyabileceðine inanmýyoruz.

MÜSÝAD olarak, tüm dünyadaki samimi ve iyi niyetli dostlarýmýzý da Filistin davasýný savunmaya teþvik ediyor ve bu alanda göstermiþ olduklarý hassasiyeti önemsiyoruz. Filistin davasý için yapýlan her iyi niyetli giriþim, bizim için çok kýymetlidir. Tüm bunlarla birlikte kurumumuz ve üyelerimiz hakkýnda ortaya atýlan iftira niteliðindeki karalayýcý haberlere itibar edilmemesini hassasiyetle rica ediyoruz.

Her zaman söylediðimiz gibi, "Bir ve Beraber" olma düsturuyla hareket ederek, ahlaklý ticaret vurgumuzu her alanda ortaya koymaya devam edeceðimizi bir kez daha teyit ediyoruz.

Kamuoyuna saygýyla duyurulur."