Müteahhit sattýðý evin kapýsýna duvar ördü! Dairenin sahibini darbetti
ABONE OL

Bahçeþehir Mahallesi Muhtarý Halil Karadaðlý, yaklaþýk 5 yýl önce emlakçý aracýlýðýyla Tellidere Mahallesi'nde inþaat halindeki bir apartmandan daire satýn aldý.

Geçen yýl inþaatý tamamlanan daireye giden Karadaðlý, evin müteahhit tarafýndan kiraya verildiðini ve evde baþka birinin oturduðunu öðrendi.

Kiracýnýn çýkmamasý üzerine Karadaðlý kiracýya dava açtý. Karadaðlý'nýn davayý kazanmasý üzerine evde oturan kiracý tahliye edildi.

Kiracýnýn çýkmasýnýn ardýndan evine giden Karadaðlý, dairenin giriþ kapýsýna müteahhit tarafýndan duvar örüldüðünü gördü.

Kapýyý çekiçle kýrmaya çalýþan Karadaðlý, burada müteahhitin saldýrýsýna uðrayarak darbedildi.

Taraflar çevredekilerin müdahalesiyle ayrýldý.

Halil Karadaðlý, gazetecilere, maðdur olduðunu öne sürdü.

Emlakçý aracýlýðýyla aldýðý ev nedeniyle sýkýntý yaþadýðýný anlatan Karadaðlý, "Emlakçýya güvenmedim, tapuyu istedim. Tapuyu devrettiler, paralarýný da verdim. Abdullah Kapan'ýn da inþaatta olduðunu bilmiyordum. Önceden gelip daireye baktýk. Benden önce Onur Tenekebüken adýna elektrik almýþ. Burada 10 aydan fazla oturdu. 2-3 gün önce burayý boþalttý. Hiçbir þikayetim olmazsa anahtarý vereceðini söyledi. 'Kira ve avukat masrafýmý ver bu iþ bitsin' dedim. Kapýnýn duvar olduðunu gördük." diye konuþtu.

Karadaðlý, kapýya duvar örülmesiyle ilgili müteahhitle ilgili þikayette bulunduðunu belirtti.

Müteahhit Abdullah Kapan da evi Karadaðlý'ya satan kiþiye kendisinin de çek karþýlýðý daire sattýðýný ancak çekin karþýlýksýz çýktýðýný öne sürdü.

Bu konuyla ilgili dava açtýðýný ve adli sürecin halen sürdüðünü anlatan Kapan, "Þimdi biz her geleni uyarýyoruz 'buradan ev almayýn' diye. Çünkü 250-300 bin liralýk daireyi 110 bin lira gibi bir rakama satýyorlar bu arkadaþa. Buranýn kat irtifaký kurulmuþ iskanýný almadýktan sonra bu daireyi teslim etmiyorum." dedi.