Naci Görür 'eli kulaðýnda' diyerek uyardý! En az 7.4 büyüklüðünde deprem olabilir
ABONE OL

Deprem Uzmaný ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fýrat ekranlarýnda yayýnlanan Genel Yayýn Yönetmeni Zeki Akbýyýk'ýn hazýrlayýp sunduðu Gündem programýnýn canlý yayýn konuðu oldu. Deprem gündemine dair önemli açýklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Erzincan ile Bingöl'ün Karlýova ilçesi arasýnda kalýyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda deðil. Olursa 7'nin üzerinde deprem olur ve ayný zamanda çok yýkýcý olur" diye konuþtu.

Diyarbakýr'da 6 bin deprem konutunun yapýmý tamamlandý

"TUNCELÝ'DE DEPREM BEKLÝYORUM"

Görür, "Þuanda Tunceli'de deprem bekliyorum. Erzincan'ýn doðusunda Karlýova var. O aradaki kýsým Kuzey Anadolu Fayý'nýn en doðu ucudur. Biz ona Yedisu fayý diyoruz. Erzincan ile Bingöl'ün Karlýova ilçesi arasýnda kalýyor. Deprem ürettim üretecek. Çok uzak zamanda deðil. Olursa 7'nin üzerinde deprem olur ve ayný zamanda çok yýkýcý olur. Orada bina ve nüfus yoðunluðu fazla deðil ama yine de benim insaným hayatýný kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldý. Oradaki kaymakamlarla da konuþtum. Elimden geldiðince de onlarý uyardým. Tunceli'de çalýþýyorlar. Karlýova'ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlýova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazýð ve Elazýð'dan Malatya'ya oradan Hatay'a gidiyor. Þimdi beklediðimiz diðer deprem korktuðumuz yer, Karlýova ile Bingöl-Göynük arasýdýr. Tam çatalda" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý deprem tatbikatý düzenledi

EN AZ 7.4 UYARISI

Görür son olarak, "20 Þubat depremleri oraya enerji transfer etmiþ olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlýova- Erzincan arasý en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuþ. Eli kulaðýnda. Ýkincisi Bingöl-Göynük arasýnda olma ihtimali fazla. O da 7'lik bir deprem. En son 1866 civarýnda olmuþ. Bingöl-Göynük fayý, güneybatýya doðru devam ederse, Palu ve Elazýð'a gelir. Malatya'ya doðru geçer gider" ifadelerini kullandý.