Naci Görür'den deprem uyarýsý! O bölgeyi iþaret etti
ABONE OL

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de meydana gelen deprem sonrasý yaptýðý açýklamada, "Karlýova, biliyorsunuz, KAF ile DAF'ýn kesim yeri. Burasý sürekli açýlýyor. Depremin olduðu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arasý uzun zamandýr deprem bekleyen yerler. O bakýmdan deprem dikkat çekici" dedi.

BÝR BÖLGEYÝ ÝÞARET ETTÝ

Twitter'dan hesabýndan açýklama yapan Prof. Görür bir bölgemizi iþaret ederek þu açýklamalarda bulundu;

"Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle ayný yerde, yani Baþkale Fayý (BÞF) ile Hasan Timur Fayýnýn (HTF) kesim yerine yakýn. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayýn ülkemiz sýnýrlarý için de kalan kýsýmlarýyla etkileþeceðinden endiþe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarýnda ve Baþkale merkez mýntýkasýnda dikkat edilmeli diyorum"

ELAZIÐ DEPREMÝNÝ 4 AY ÖNCEDEN BÝLMÝÞTÝ

6 Ekim 2019'da Hakan Çelik'in sunduðu Hafta Sonu programýnda Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptýðý açýklamalar, Elazýð depremi sonrasý sosyal medyaya damga vurdu. Türkiye'nin deprem haritasýný inceleyen Görür, depremi nokta atýþýyla iþaret etmiþti.

Naci Görür, "Doðu Anadolu fayýna bir uyarý yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandýr suskun. Doðu Anadolu fayý uzun zamandýr suskun. Aþaðý yukarý bin 500 yýllarýndan beri deprem olmadý. Büyük depremler olmuþ. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazýð-Bingöl arasý." demiþti.

ÝRAN'DA 4,7 BÜYÜKLÜÐÜNDE DEPREM

Ýran'ýn batýsýndaki Batý Azerbaycan eyaletine baðlý Khoy (Hoy) kentinde 4,7 büyüklüðünde deprem meydan geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýndan (AFAD) yapýlan açýklamaya göre, saat 05.23'te Hoy'da 4,7 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin 6,75 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

KARADENÝZ'DE 4,2 BÜYÜKLÜÐÜNDE DEPREM

Karadeniz açýklarýnda 4,2 büyüklüðünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.31'de Karadeniz açýklarýnda 4,2 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin, Bartýn'ýn Amasra ilçesine 182 kilometre uzaklýkta ve 12 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

BÝNGÖL'DE 4,3 BÜYÜKLÜÐÜNDE DEPREM

Bingöl'ün Karlýova ilçesinde 4,3 büyüklüðünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.38'de Karlýova ilçesinde 4,3 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

BÝNGÖL VALÝSÝ'NDEN AÇIKLAMA

Vali Kadir Ekinci yaptýðý açýklamada, "Yapýlan ilk deðerlendirmelerde depreme baðlý herhangi bir hasarýn oluþmadýðý tespit edilmiþtir. Allah milletimizi her türlü felaketten muhafaza etsin." ifadelerini kullandý.