Narin cinayetiyle ilgili kritik geliþme: Önemli verilere ulaþýldý
ABONE OL

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, Ankara'da gündeme iliþkin sorularý cevapladý.

Narin cinayeti soruþturmasýna iliþkin açýklama yapan Bakan Tunç þu ifadeleri kullandý:

Narin evladýmýzla ilgili soruþturma titiz bir þekilde devam ediyor. Biliyorsunuz 21 Aðustos'ta Narin kýzýmýz kaybolmuþtu. Akþamýnda bir kayýp ihbarýyla arama çalýþmalarý baþlamýþtý. Sonra adli soruþturma baþladý. O soruþturma kapsamýnda ifadeler alýndý. Þu anda tutuklular var. Tutuklularýn yaný sýra adli kontrolde olan þüpheliler var. Yaklaþýk 250'ye yakýn kiþinin ifadesi alýndý. Özellikle þüpheliler konusunda tekrar ifadelerin alýnmasý söz konusu oldu. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu. Bu görüntülerin TÜBÝTAK'ta deðerlendirilmesi yapýldý. Sonrasýnda Narin kaybolduktan sonra evlerinin önüne kamera takanlar oldu. Bu kameralara giren, o görüntülerde toplanýp daðýlan ve o konuþmalarla ilgili TÜBÝTAK incelemeleri yapýldý. Yine HTS kayýtlarý tespit edildi. Geriye dönük o bölgede kimlerin kimlerle konuþtuðu, þüpheliler bakýmýndan özellikle baz çakýþmalarý, en son yapýlan teknik çalýþmalar çok önemliydi. O daraltýlmýþ baz çakýþmasý dediðimiz bilirkiþi incelemeleriyle çok önemli verilere de ulaþýldý.

"TEKNÝK ÇALIÞMALARIN SON AÞAMASINA GELÝNDÝ"

Hiç kimsenin þüphesi olmasýn. Narin evladýmýzýn katilleri yargý önünde hesap verecek. Þu anda teknik çalýþmalarýn son aþamasýna gelinmiþ durumda. Son deðerlendirmeleri Cumhuriyet Baþsavcýlýðýmýz yapýyor ve iddianame hazýrlýðý süreci de baþlamýþ durumda. Burada özellikle o daraltýlmýþ baz çakýþmalarýnda kimin hangi dakikada nerede olduðu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduðu tek tek belirlenmiþ durumda. Kimsenin þüphesi olmasýn. Teknolojinin son imkanlarý kullanýlarak bu soruþturma yapýldý. Tabii dosya gizli, soruþturma gizli. Kamuoyunda farklý yorumlar yapýlabiliyor. Ýfadelerden yola çýkýlarak televizyon ekranlarýnda özellikle o ifadeler yorumlanýrken dosyayla ilgisi olmayan bir takým tahminlerde yürütülüyor. Ama iddianame ortaya çýktýðýnda kamuoyu, toplum þunu görecek: Narin evladýmýzýn katillerinin kim olduðunu tahmin edecek ve tabii ki bunun kararýný verecek olan bizler deðiliz. Bu bir iddianame olacak.

"YARGI SÜRECÝ UZAMADAN TAMAMLANACAKTIR"

Soruþturma sonrasýnda toplanan deliller ýþýðýnda ortaya konulan bir iddianame. Neticede buna yargý karar verecek. Dava açýldýktan sonra o delilleri deðerlendirecek olan, o teknik verileri tekrar analiz edecek olan, gerekirse tekrar bilirkiþi incelemesi yapacak olan elbette ki yargý. Yargý süreci de uzamadan tamamlanacaktýr. Özellikle daraltýlmýþ baz çakýþmalarýyla çok önemli verilere ulaþýldýðýný söyleyebiliriz.

Ceza infaz sistemi deðiþecek! Bakan Tunç: Ýyi hal indirimini deðerlendiriyoruz

  • Yýlmaz Tunç
  • narin güran
  • cinayet