Narin'in kuzenlerinde dikkat çeken tespit! Bakanlýk yeni bir çalýþma baþlattý
ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý ekipleri, Diyarbakýr'da öldürülen 8 yaþýndaki Narin Güran'ýn kuzenlerinden bazýlarýnýn olaydan olumsuz etkilenerek kaygý ve korku duygularýnýn arttýðýný, bazýlarýnýn ise okula devamsýzlýk yaptýðýný belirledi. Bakanlýk, kuzenleri danýþmanlýk tedbirleriyle desteklemeye yönelik yeni bir çalýþma baþlattý.

Tavþantepe Mahallesi'ndeki psikososyal destek çalýþmalarý kapsamýnda 7-13 yaþ arasý 50'ye yakýn çocuða sosyal çalýþmacýlar, psikologlar ve psikolojik danýþmanlarca verilen hizmete iliþkin ön raporun ardýndan, Bakan Mahinur Özdemir Göktaþ, çocuklarýn durumlarýnýn daha derinlemesine incelenmesi yönünde talimat verdi.

Bu kapsamda, çocuklarýn psikolojik iyilik hallerinin artýrýlmasý ve günlük yaþam rutinlerinin tekrar düzene girmesine yönelik daha kapsamlý bir ekip oluþturulmuþtu.

Edinilen bilgiye göre, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Baþkanlýðý bünyesinde oluþturulan "Tavþantepe Özel Ekibi" köyde çalýþmalarýna baþladý. Psikologlar ve psikolojik danýþmanlarýn görev aldýðý uzman ekip, ilk olarak Narin'in 18 yaþ altý 14 kuzeni ile görüþtü.

Çocuklarýn sosyal uyum süreçlerini izleyen ekip, Narin'in kuzenlerinden bazýlarýnýn olay nedeniyle psikolojik olumsuzluk yaþadýðýný belirledi.

Özellikle yaþlarý küçük kuzenlerde korku ve kaygý durumunun hakim olduðunu tespit eden uzmanlar, bazý çocuklarýn "toplumsal baskýlardan eðitimlerine devam edemediklerini" belirttiðini kayýt altýna aldý.

Bu çocuklarýn düzenli takiplerinin yapýlmasý için danýþmanlýk tedbiri ile desteklenmelerinin önemine vurgu yapan özel ekip, kuzenlerden okula devamsýzlýk yapanlarla ilgili ilçe milli eðitim müdürlüðü yetkililerini de bilgilendirdi.

Bazý kuzenlerin ise olaydan olumsuz etkilenmesine karþýn, saðlanan psikolojik desteklerin ardýndan durumlarýnýn daha iyi olduðu belirlenirken, çocuklarýn eðitim hayatlarýna devamlarýnýn saðlanmasýnýn normalleþme süreçlerinde etkili olacaðý belirtildi.

Ekibin köydeki çalýþmalarý devam ederken, daha kapsamlý çalýþmalarýn, soruþturmanýn tamamlanmasýnýn hemen ardýndan baþlayacaðý kaydedildi.

Narin Güran soruþturmasýnda yeni geliþme

150 metre kucaðýnda taþýmýþ

Bakan Tunç'tan Narin açýklamasý

  • Narin Güra
  • kuzenler
  • aile kaygýsý