Nereden nereye... ''U.S yazýlý kaþýkla yemek yerdik''
ABONE OL

SAHA EXPO kapsamýnda dün yapýlmasý planlanan 4 panelden 3'ü iptal edildi. Düzenlenen bir panelinin moderatörlüðünü yapan emekli Genelkurmay 2. Baþkaný Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin savunma sanayiinde tahayyül edilemeyecek noktalara geldiðini söyledi.

Bugünkü durumu geçmiþle karþýlaþtýran Saygun "Askerimizin üzerine U.S. yazan battaniye örttük. U.S yazan tabaktan, U.S. yazan kaþýkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayraðý olan eðitim elbiseleri daðýtýp, bunlarý giyin dediler. Þimdi bakýyorum, 5 buçuk-6 milyar dolar ihracat yapýlýyor" dedi.

TEK KANALDAN 40 KANALA

Saygun þunlarý söyledi: Bunlarý yaþamamýþsanýz bu fuarý takdir etmek zor: Kýbrýs Harekatý'nda, roketinizi baþka bir ülkeden almak zorunda kalmamýþsanýz, Roketsan'ýn yaptýðý balistik füzeleri takdir etmeyebilirsiniz. Temmuz sýcaðýnda, Kýbrýs'ta elinizde tek kanallý Amerikan telsizi ile kan ter içerisinde irtibat kurmaya uðraþmadýysanýz, bugün Aselsan'ýn yaptýðý 40 kanallý kriptolu telsizlerin de sizin için bir önemi olmayabilir.

AIRBUS: SÝZ OLMADAN UÇAÐIMIZI YAPAMAYIZ

Emekli General Saygun'un yönettiði SAHA EXPO'daki panelde konuþan Airbus Türkiye Direktörü Simon Ward, konuþmasýnda terör saldýrýsýndan dolayý çok üzgün olduklarýný dile getirdi. Ward "Türkiye'de TUSAÞ gibi büyük þirketlerle çalýþýyoruz. Bizler için Türkiye önemli bir satýþ piyasasý ve bizim tedarik zincirimizin kritik bir parçasý. Türkiye olmadan biz ticari uçaklarýmýzý imal edemeyiz. Uçaklarýmýzýn her birinin içinde Türkiye'de imal edilmiþ içerik ve malzemeleri bulunuyor" dedi.

Simon Ward