Niðde'de içecek fabrikasýnda facia: 2 iþçi hayatýný kaybetti
ABONE OL

Niðde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir içecek fabrikasýnda çalýþan F.S. (35), U.K. (29), B.Þ. (46), D.C. (43) ve O.B. (53), temizlik yapmak için su kazanýna girdi.

Ýþçiler, temizlikte kullandýklarý kimyasal maddelerin tepkimesi sonucu ortaya çýkan gazdan zehirlendi.

Ýhbar üzerine bölgeye saðlýk, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekipler, iþçilerden F.S. ve U.K'nin hayatýný kaybettiðini belirledi.

Diðer iþçiler, ambulansla hastaneye kaldýrýldý.

D.C'nin hayati tehlikesinin bulunduðu öðrenildi.

Ayrýca, Vali Cahit Çelik ve Belediye Baþkaný Emrah Özdemir de fabrikaya gelerek yetkililerden bilgi aldý.

Vali Çelik, gazetecilere, saat 10.40 civarýnda kazan temizliði yapan 2 iþçi ile onlara yardýma gelen 3 iþçinin kimyasal maddeden zehirlendiðini söyledi.

Çelik, 2 iþçinin hayatýný kaybettiðini, 1 iþçinin yoðun bakýmda olduðunu ve hayati tehlikesi bulunduðunu, 2 iþçinin ise ayakta tedavi gördüðünü aktardý.

Ýþçilerin ailelerine baþsaðlýðý dileyen Çelik, "Üzüntü verici bir olay, inþallah bu tür olaylar yaþanmaz. Yaptýklarý bir kazan temizliði ancak kazan temizliðinde kimyasal maddeleri kullanmýþlar. Kazan da su kazaný, normalde fabrika içinde kullanýlan bir kazan deðil. Adli tahkikat devam ediyor. Bir vatandaþýmýzýn hayati tehlikesi var." diye konuþtu.

- SORUÞTURMA BAÞLATILDI

Niðde Cumhuriyet Baþsavcýlýðý da olayla ilgili soruþturma baþlatýldýðýný duyurdu.

Baþsavcýlýktan yapýlan açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Su tankýnýn temizliði esnasýnda kullanýlan kimyasal gazdan etkilenmesi sonucu 2 temizlik iþçisinin hayatýný kaybettiði, 3 kiþinin hastanede tedavi altýna alýndýðý olayla ilgili Baþsavcýlýðýmýzca 'taksirle birden fazla kiþinin ölümüne ve yaralanmasýna neden olma' suçundan resen soruþturma baþlatýlmýþtýr. Olayda kusuru bulunan kiþi ve kiþilerin araþtýrýldýðý, ölü muayene ve otopsi iþlemlerinin devam ettiði soruþturma, tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir."