Nihat Hatipoðlu: Ambulansla gittiðim hastanede aklýma sadece 'Muhammed' ismi geldi
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnca düzenlenen festival kapsamýnda, Ayasofya Camisi dýþ avlusundaki platformda konuþan Hatipoðlu, bakanlýk tarafýndan organize edilen programda olmaktan dolayý duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Hatipoðlu, geçtiðimiz günlerde rahatsýzlandýðýný belirterek, "Ambulansla gittiðim hastanede ne hanýmýmýn ne de çocuklarýmýn ismi aklýma gelmedi, sadece 'Muhammed' ismi geldi. Sizlerin de hayatýnda ve gönlünüzde hep Allah ve Muhammed olsun. Allah hepinize tüm hastalarýmýza þifalar versin. Tedavimin ardýndan sizlerle yeniden buluþmanýn mutluluðunu yaþýyorum." diye konuþtu.

Yaþamý boyunca hayatýný dini anlatmaya ve yaþamaya adadýðýný dile getiren Hatipoðlu, "Bütün tarih boyunca insanlara rol model olan Peygamber Efendimizin arkasýndan gittim. Allah bizi onun yolundan ayýrmasýn çünkü bir millet dinini, imanýný, tarihini ve þuurunu yitirdiði zaman hiçbir þeyi kalmaz. Biz tarih boyunca Müslüman Türk milleti olarak buna hiç müsaade etmedik, elimizden geldiði kadarýnca doðrunun yanýnda olduk." dedi.

Hatipoðlu, katýlýmcýlara Allah'ý sevmeleri ve sevdirmeye çalýþmalarý konusunda tavsiyelerde bulunarak, Peygamber Efendimizin hayatýndan örnekler verdi.

Gençleri vücutlarýna dövme yaptýrmamalarý konusunda uyaran Hatipoðlu, "Eðer Kur'an ve sünnet haram dememiþse biz haram diyemeyiz ama Peygamber Efendimiz dövmeyi yasaklýyor ancak abdestle ilgisi yok. Gençlerin kalplerini kurcalayarak ve onlarý kazanmak lazým." dedi.

Söyleþi de sanatçýlar Muhammed Ahmet Fescioðlu ve Fýrat Türkmen ilahiler seslendirdi.

Türkmen ile Trabzon'un kendileri için ayrý bir yeri olduðunu belirten Fescioðlu, "Erzurumluyuz ancak 8 seneden fazla Sürmene'de kaldýk. Orada hacý arkadaþlarýmýz var. Yabancý deðiliz ancak ilk defa Trabzon'a konser için geldik. Bakanlýða programý düzenlediði için teþekkür ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Vatandaþlarýn yoðun ilgi gösterdiði söyleþiye Trabzon Valisi Aziz Yýldýrým ve eþi Güllühan Yýldýrým ile kamu kurum müdürleri de katýldý.