ABONE OL

Yýllardýr konuþulan, Aydýn Doðan'ýn Mesut Yýlmaz'ý pijamayla karþýlama konusunda bugün Hürriyet yazarý Ahmet Hakan, Aydýn Doðan adýna yeni bir açýklama yapmýþtý. Açýklamada, Doðan'ýn üzerindekinin pijama olmadýðýný, Mesut Yýlmaz'ýn da Aydýn Doðan'a "geçmiþ olsun" ziyaretinde bulunduðunu belirtmiþti.

ALBAYRAK ÇOK ÝLGÝNÇ DETAYLARA ULAÞTI

24 TV'de Ersoy Dede'ye konuk olan Star Gazetesi Genel Yayýn Yönetmeni Nuh Albayrak, konuyu araþtýrdý, oldukça ilginç detaylara ulaþtý ve bambaþka bir açýdan deðerlendirdi. 

Ahmet Hakan'ýn "pijama" meselesinin bir anda gündeme yeniden taþýmasýný çok anlamlandýramadýðýný ifade eden Albayrak "tamam, hakikaten ikide bir gündeme gelen bir konu bu pijama meselesi. Ama sonuçta görüntüler ortada, böyle görüntü olduktan sonra 'pijamalý mýydý deðil miydi diye' kimin ne dediðinin ne önemi var ki? Kaldý ki, sürekli olarak manþetlerde olan bir konu da deðil bu. Ahmet Bey'in böyle bir konuyu, benim hiç hatýrlamadýðým bir biçimde tarzýný tamamen bozarak bütün köþesini bu konuya ayýrarak, bugüne kadar hiç görmediðim büyüklükte köþesinde Aydýn Bey'in fotoðrafýný kullanarak gündeme getirmesinin sebebi nedir anlamadým" dedi.

ZÝYARETÝN TARÝHÝ ÇOK ÝLGÝNÇ

Pijamalý olup olmadýðýnýn çok önemli bir ayrýntý olmadýðýný belirten Nuh Albayrak, görüntülerin çekildiði tarihe atýfta bulunarak "aslýnda o ziyaretin tarihi çok ilginç" dedi.

Albayrak o ziyareti þöyle anlattý: 

29 HAZÝRAN'DA ZÝYARET, 30 HAZÝRAN'DA HÜKÜMET

Tarih 29 Haziran Pazar 1997. Bu tarihin önemi ne peki? Biliyorsunuz Doðan Grubu'nun yoðun gayretiyle ve askerin baskýsýyla Sayýn rahmetli Erbakan 18 Haziran'da görevi "Sayýn Tansu Çiller'e verilmek üzere" iade ediyor. Koalisyon ortaðýna Baþbakanlýðý devretmiþ oluyor.

HÜRRÝYET HEMEN ROTAYI ÇÝZÝYOR: REFAHSIZ ARAYIÞ

Bir nöbet deðiþimi olarak. 19 Haziran gününün manþeti Hürriyet'in "REFAHSIZ ARAYIÞ" oluyor. Bir gün sonra. Yani rotayý çiziyor Hürriyet, ki bunu ben söylemiyorum, Sayýn Aydýn Doðan bir yabancý gazeteciye verdiði mülakatta 'Erbakan hükümetinin yýkýlmasýnda benim medya grubumun çok büyük katkýsý var' diyor.

DEMÝREL ÇÝLLER'E TERS KÖÞE YAPIYOR

Ondan sonra da Sayýn Demirel ters köþe yaparak, görevi bekleyen Tansu Çiller'e deðil Mesut Yýlmaz'a veriyor. Yýlmaz büyük bir hararetle hükümet kurma çalýþmalarýna baþlýyor.

MESUT YILMAZ AYDIN DOÐAN'A 'GEÇMÝÞ OLSUN' ZÝYARETÝNE GÝDÝYOR

Tam bu günlerde, Hürriyet'in önünde bir ses bombasý patlýyor. Bunun üzerine Sayýn Mesut Yýlmaz 29 Haziran Pazar günü, o yoðun hükümet kurma çalýþmalarý esnasýnda Sayýn Aydýn Doðan'ýn Çamlýca'daki evine geçmiþ olsun ziyaretine gidiyor.

ZÝYARET BASINA SIZIYOR

Bu program dahilinde yapýlan bir ziyaret deðil. Ama ziyareti bazý yayýn kuruluþlarý öðreniyor.

Ziyareti haber alan basýn mensuplarý 13:00-13:30 civarýnda oraya intikal ediyorlar. Tekrar altýný çizmek istiyorum, ziyareti öðreniyorlar, bahsettiðimiz yer Çamlýca, ekiplerin bir kýsmý Yenibosna'da, bir kýsmý baþka yerlerde. Oralardan kalkýp Çamlýca'ya gidiyorlar. Onlar intikal ettiðinde Sayýn Yýlmaz ne kadar zamandýr oradaydý, bunu bilmiyoruz.

KORUMALAR GAZETECÝLERÝ UZAKLAÞTIRMAYA ÇALIÞIYOR

Ama Sayýn Yýlmaz'ýn oradan çýkýþý çok çabuk olmuyor. Gazeteciler bayaðý bir bekliyorlar. Korumalar müdahale ediyorlar, uzaklaþtýrmaya çalýþýyorlar gazetecileri. Gazeteciler mülkiyet sýnýrýnýn dýþýna çýkýp yine bekliyorlar, oradan ayrýlmýyorlar. Bunun üzerine korumalar polisleri çaðýrýyorlar, polis onlarý uzaklaþtýrmaya çalýþýyor. Tabi bu dediðim þey Doðan Yayýn Ýlkeleri'nin hangi maddesinde var onu bilmiyorum.

MUHABÝRLER MESUT YILMAZ'IN ÇIKIÞINI 5 SAATTEN FAZLA BEKLÝYOR

Neticede, saat 18:30 civarýnda Sayýn Mesut Yýlmaz ve Aydýn Doðan kapýda görünüyorlar. Sayýn Yýlmaz orada ne kadar kaldý bilmiyoruz ancak, giden muhabirlerin beklediði süre 5 saatten fazla. Saat 13:00'dan 18:30'a kadar bekliyorlar gazeteciler orada.

Hata yapmayayým diye, konunun þahitlerinden bu saatleri falan teyit ettim. Mesela giden muhabirin ismini de yazacaðým gazetedeki yazýmda. Ziyareti görüntüleyen televizyon kanallarý akþam 19:00 ana haber bülteninde son haber olarak zor yetiþtiriyorlar görüntüleri.

AYDIN DOÐAN DIÞARI ÇIKAR ÇIKMAZ GAZETECÝYE SORUYOR: HANGÝ KANALDANSIN?

Sayýn Aydýn Doðan ve Sayýn Mesut Yýlmaz dýþarý çýkar çýkmaz gazetecileri karþýsýnda görünce ilk tepkisi "hangi kanaldan geldiniz" sorusu oluyor.

ÞOK AYRINTI: ERTESÝ GÜN HÜKÜMET AÇIKLANIYOR

Bir ayrýntý daha var. Bu bahsettiðimiz ziyaret 29 Haziran 1997'de gerçekleþiyor. Hükümet ise 30 Haziran 1997'de açýklanýyor.

MESUT YILMAZ KABÝNE'YÝ AÇIKLAMADAN HÜRRÝYET AÇIKLIYOR

Mesut Yýlmaz'ýn kabineyi açýkladýðý gün yani 30 Haziran tarihinde Hürriyet ve o dönemde Doðan Grubu'na ait olan Milliyet kabineyi yayýnlýyorlar. Hürriyet "HÜKÜMET TAMAM" manþetini atýyor. Haberin spotunda da þu açýklama var. Bunu da paylaþmamýz lazým dürüstlük adýna. Diyor ki; "Yýlmaz hükümetin taslak listesini dün akþam Çankaya'ya çýkardý. Cumhurbaþkaný Demirel tüm isimleri onayladý. Yýlmaz, Hürriyet'e 'hükümet tamam, listeyi yarýn(bugün) açýklayacaðým' dedi."

Hemen altýnda da "iþte kabine" diyerek kabineyi isim isim açýklýyorlar.

ÝLGÝNÇ DETAYLAR STAR GAZETESÝ'NDEKÝ KÖÞE YAZISINDA

Nuh Albayrak konuyla ilgili daha ilginç bigileri bugün Star Gazetesi'ndeki yazýsýnda paylaþtýðýný da sözlerine ekledi. 

PROGRAMIN TAMAMINI AÞAÐIDAN ÝZLEYEBÝLÝRSÝNÝZ: 

*