Oðlu 25 yýl sonra ''þehit'' sayýlan anne, mahalleliye yemek daðýttý
ABONE OL

Konya Büyükþehir Belediyesi Þehit ve Gazi Hizmetleri Þube Müdürlüðü ekipleri, Aðrý'nýn Patnos ilçesinde 1999'da vefat ettikten sonra, Çumra ilçesinde defnedilen tankçý er Ferit Vurucu'nun þehit olarak görülmediðini tespit etti.

Vurucu'nun Dinek Mahallesi'nde yaþayan 83 yaþýndaki annesi Leyla Vurucu ile irtibata geçen görevliler, gerekli bilgilerin alýnmasýnýn ardýndan resmi makamlarla irtibata geçti.

Ýlgili makamlarla yapýlan resmi yazýþmalarýn ardýndan, Ferit Vurucu, 25 yýl sonra "þehit" sayýldý.

- ÞEHÝT ANNESÝ OLMASI TESELLÝ OLDU

Yýllar sonra oðlunun þehit olduðu haberiyle müjdelenen anne Leyla Vurucu, AA muhabirine, oðlunun nöbet tuttuðu sýrada silah kazasý nedeniyle vefat ettiðini bildiklerini söyledi.

Evladýnýn acýsýnýn yüreðinden ve aklýndan hiç çýkmadýðýný vurgulayan Vurucu, yýllar sonra yapýlan incelemede oðlunun þehit sayýldýðýný, kendisine maaþ baðlandýðýný kaydetti.

Bazý iþlemler için Konya'ya gittiðini anlatan Vurucu, "Yetkililer beni çaðýrdý, 'Senin oðlun þehit, sen þehit annesi oldun' dediler. Bu bana büyük bir teselli oldu." dedi.

- "OÐLUM ÞEHÝT OLMUÞ, NE MUTLU BANA"

Vurucu, artýk mutlu ve bir þehit annesi olduðu için gururlu olduðunu belirterek, þöyle konuþtu:

"Oðlum þehit sayýlýnca bana yatýrýlan tazminat parasýyla mahalleliye yemek verdim. Herkesi çaðýrdým. Onun düðününü yapamamýþtým, bu yemekle kendimi onun düðününü yapmýþ saydým. Oðlumun cenazesi, yine bir Kurban Bayramý'nýn arefe günü kabre konulmuþtu. Ben de bayram vesilesiyle yine herkesin köye toplanmasýný bekleyip, yemek vermek için bugünü seçtim. Oðlum þehit olmuþ, ne mutlu bana."