Okulda öğretmene yumruk atan veli tutuklandı
ABONE OL

Adalet Bakanı Tunç, dün İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu'nda öğretmen N.Ö'ye okul koridorunda yumruk atarak darbeden A.Ç'nin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Tunç, "İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, bir veli tarafından darp edilen öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" dedi.

SARIYER'DE ÖĞRETMENE SALDIRAN VELİ: TAM OLARAK NEREYE VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM

Sarıyer'de Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda oğlunun öğretmeni Necla Ö'yü koridorda yumrukladığı anlar güvenlik kamerasına yansıyan Ali Ç. dün gözaltına alınmıştı. Şüpheli baba Ali Ç. Çayırbaşı Şehit Emrah Taşdemir Polis Merkezi'nde verdiği ifadesinde, dijital arşiv personeli olduğunu belirterek öğretmen Necla Ö.'den daha önce "Kötü muamele" konusuyla şikayetçi olduğunu iddia etti. Bu şikayetiyle ilgili 25 Nisan'da müffettişlerle görüşmekteyken eşinin arayarak okulun hizmetlisinin oğlu ile sıkıntı olduğunu söylediğini, bunun üzerine okul hizmetlisini arayıp durumu sorduğunda oğlunun atak geçirdiğini, öğretmenlerin yukarıya almaya çalıştığını, fakat oğlunun çıkmak istemediğini, bunun üzerine oğlunun sesini duymak amacıyla telefona istediğini, oğlunun da "Baba çabuk gel. Beni bir odaya kapattılar. Ben de kaçtım. Beni tekrardan odaya kapatmaya çalışıyorlar, bana müdür, Necla hoca ve Sümeyra hoca birşeyler imzalatmaya çalışıyor. Çabuk gel, yetiş" dediğini bu konuşma sonrasında okula gittiğini anlattı.

"ÇAY BARDAĞIYLA GÜLEREK GELİYORDU"

Çocuğunun müdürün odasında olduğunu öğrenince oraya doğru giderken oğlunun yanına panik halde ağlayarak geldiğini söyleyen Ali Ç. oğlunu sakinleştirmeye çalıştığını, oğlunun "Baba buradan çabuk çıkalım, eve gidelim" dediğini, ne yaşandığını sorunca oğlunun korkusundan aynı şeyleri tekrarladığını ifade etti. Oğlunu alarak müdürün odasına yürüdüğü sırada, koridorun karşısında şikayetçi Necla hocanın elinde çay bardağıyla gülerek geldiğini, "Beni şikayet etmenin bedelini ödeyeceksiniz" dediğini ifade eden şüpheli Ali Ç. "Ben de o an istem dışı çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım. Sinir harbiyle vurdum. Hem şahsın tahrik edici eylemlerinden, hem de babalık içgüdüsüyle yaşadım." dedi.