Okulda Roman öðrencilere tepki çeken davranýþ! Soruþturma açýldý
ABONE OL

Ýstanbul Çatalca'da jandarma, çocuklarýn kötü alýþkanlýklardan korunmasý için seminer düzenledi. Karacaköy Ortaokulu yönetimi, seminere sadece Roman öðrencileri gönderdi. Aileler ayrýmcýlýða isyan etti; soruþturma açýldý.

Ýstanbul'da Roman öðrenciler okul yönetiminin ayrýmcýlýðýna uðradý. Skandal olay Çatalca'da yaþandý. Çocuklarýn kendilerini kötü alýþkanlýklardan uzak tutmasý için seminer düzenleyen jandarma ekipleri, Karacaköy Ortaokulu'na da gitti. Ýddiaya göre okul idaresi seminere sadece Roman öðrencileri gönderdi.

AÝLELERÝNE ANLATILAR

Çocuklar eve geldiklerinden ailelerine uðradýklarý ayrýmcýlýðý anlattý. Roman aileler soluðu muhtarlýkta aldý. Selma Polat, "Ülkede sadece Roman çocuklarý kötü alýþkanlýklara bulaþmýyor. Zengin çocuðu da kötü alýþkanlýða bulaþabiliyor" diyerek isyan etti. Karacaköy Mahalle Muhtarý Polat Akyüz, ailelerin yanýndan Çatalca Milli Eðitim Müdürü Hakký Damat'ý arayarak durumu anlattý. Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Damat, köye gelerek okul idaresinden bilgi aldý; konuyla ilgili soruþturma baþlatýldý. Muhtar Akyüz, yaþananlarla ilgili þöyle konuþtu:

GEREÐÝ YAPILACAK

"Jandarma seminer vermeye geliyor, öðrenci olarak sadece Roman çocuklarý seminer salonuna indiriliyor. Bu ayrýmcýlýk tepkilere neden oldu. Ýlçe Milli Eðitim Müdürümüz ve beraberindeki heyet bizzat gelip velilerimizden özür diledi. Ýhmali olan kim varsa gereðinin yapýlacaðýnýn sözünü verdiler."

MÜDÜRDEN PÝÞKÝN PAYLAÞIM

Olaydan sonra okul müdürü, sosyal medyadan bir paylaþým yaptý; üstüne de 'it ürür kervan yürür' notunu ekledi. Tepkilerin artýnca okul müdürü paylaþýmý kaldýrmak zorunda kaldý.