Okullarda deprem þehitleri anýldý
ABONE OL

Bakanlýkça alýnan karar doðrultusunda, 6 Þubat depremlerinde hayatýný kaybedenleri anmak amacýyla ülke genelindeki tüm okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalýk saygý duruþunda bulunuldu.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine katýlarak, öðrenci ve öðretmenlerle depremlerde hayatýný kaybedenler için 1 dakikalýk saygý duruþunda bulunan Bakan Tekin, törenin ardýndan basýn mensuplarýna açýklama yaptý.

Türkiye'yi yasa boðan asrýn felaketinin üzerinden bir yýl geçtiðine iþaret eden Tekin, depremlerde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakýnlarýna ve millete baþsaðlýðý dileklerini iletti.

Bakan Tekin, bir yýl içerisinde devlet ve milletin el ele, asrýn birlikteliðini göstererek yaralarý sarmaya çaba sarf ettiðini, bakanlýðýn da ilk günden itibaren üzerine düþen sorumluluklarý yerine getirmek için çalýþtýðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Bakanlýðýmýza baðlý halk eðitim merkezlerinden meslek liselerine kadar bir dizi eðitim kurumumuzda yaralarýn sarýlmasý için çaba sarf edildi. Meslek liselerimizde çadýr imalatýndan ekmek üretimine kadar yapýlabilecek her þey yapýlmaya çaba sarf edildi. Emeði geçen bütün arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum.

Milli Eðitim Bakanlýðý olarak görevimiz bunlarla sýnýrlý deðil. Biz ayný zamanda bu tür felaketlerin tekrar yaþanmamasý, yaþandýðý zaman alýnmasý gereken tedbirler, gösterilmesi gereken birlik ve kayýplarýmýzýn hayýrla yad edilmesi, bu duygu ve düþüncelerin, bu birliktelik arzusunun gelecek kuþaklara aksettirilmesi, çocuklarýmýzýn bu bilinçle, þuurla yetiþmesi için çaba sarf etmekle görevli bir kurumuz. Dolayýsýyla bugün de burada bu sorumluluðumuzu yerine getirmeye çalýþtýk. Hem çocuklarýmýzla beraber bütün okullarýmýzda saygý duruþuyla, rahmetle kayýplarýmýzý andýk hem de bu bilincin gelecek kuþaklara aktarýlmasý için çocuklarýmýza örnek olmak istedik. Bakanlýk olarak bunu devam ettireceðiz, bu þuurla çocuklarýmýzý, gelecek nesilleri yetiþtireceðiz."

Bugün ayný zamanda Miraç Kandili olduðunu anýmsatan Tekin, milletçe hayatýný kaybedenler için dualar edileceðini, onlarýn hayýrla yad edileceðini dile getirdi.

Bakan Tekin, "Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Tekrar milletimizin baþý sað olsun. Kayýplarýmýzýn mekanlarý cennet olsun. Yakýnlarýna bir kez daha baþsaðlýðý diliyorum." ifadesini kullandý.