Öldürdüðü babasýnýn cesedi bulununca gözyaþý dökmüþtü... Ýstenen ceza belli oldu
ABONE OL

Olay, 9 Þubat 2023'te Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi'nde meydana geldi. Eþinden ayrýldýktan sonra çalýþtýðý apartmanýn bodrum katýnda kalan 2 çocuk babasý Mustafa Demirel'in oðlu H.D., 3 gün haber alamayýnca kardeþi Hakan Demirel ile gittiði evde babasýnýn cansýz bedeni ile karþýlaþtý. Demirel'in tüfekle sýrtýndan vurularak öldürüldüðü belirlendi. Çalýþma baþlatan polis, önce bina ile çevresindeki güvenlik kamerasý görüntülerini inceledi.

ÞÜPHELÝ OLARAK OÐLU GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinden parmak izi alýp, Mustafa Demirel'in cep telefonu kayýtlarýný inceleyen ekipler, oðlu Hakan'ýn babasýna, "Baba kredi kartlarýnýn birinde para yok. Diðerindeki altýn hesabýný bozdurup, paraya çevirip alacaðým. Bilgin olsun" yazýlý mesaj gönderdiðini belirledi. Ekipler, babasýnýn otomobilini de kullandýðý tespit edilen Hakan Demirel'i gözaltýna aldý. Emniyetteki ilk ifadesinde, soðukkanlý hareketleriyle dikkat çeken Demirel'in, "Suçsuzum. Babamý akrabalarýmdan bazý kiþiler de öldürmüþ olabilir. Beni, gereksiz yere sorguluyorsunuz. Müsaade edin, son görevimi yapmam için babamýn cenaze törenine katýlayým" dedi.

'HABERÝM YOKMUÞ GÝBÝ CESEDÝNÝ BULDUM'

Ancak daha sonra suçunu itiraf eden Demirel, babasýný kaldýðý odasýnda tüfekle öldürdüðünü belirtti. Demirel, ifadesinde, þunlarý söyledi: "Uzun süredir konuþtuðum kýz arkadaþým var. Kendisini çok seviyorum. Her gün saatlerce konuþuyoruz. Bir hafta önce çalýþtýðým fabrikadan ayrýldým. Ýþsizdim. Olay günü babamýn yanýna gittim. Sohbet ettik. Konu, kýz arkadaþýmdan açýlýnca ona evlenmek istediðimi söyledim. Babam da küfrettiði kýz arkadaþýma hakaretler yaðdýrýp, 'Ondan sana hayýr gelmez. Evlenmeyeceksin' diyerek son sözünü söyledi. Bunun üzerine aramýzda kavga çýktý. Yan taraftan aldýðým babama ait tüfek ile kendisine rastgele ateþ ettim. Sonra da kredi kartlarýný alýp, olay yerinden ayrýldým. Cinayeti iþlediðim belli olmasýn diye olaydan 30-40 dakika sonra cep telefonuna mesaj gönderdim. 3 gün sonra da 'Babamdan haber alamýyorum' diyerek kardeþimle kaldýðý yere gittim. Haberim yokmuþ gibi cesedini buldum."

'BABAMI KÝM, NEDEN ÖLDÜRDÜ' DÝYE SORMUÞ

Hakan Demirel hakkýnda 'üstsoya karþý kasten öldürmek' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý istemiyle dava açýldý. Demirel'in babasýnýn cesedini bulduðunu söylediði gün dikkat çekmemek için evin yanýndan ayrýlmadýðý, gözyaþý döktüðü, polislere 'Babamý kim, neden öldürdü?' diye sorup, cep telefonu ile kendisini arayan kiþilerin taziyelerini kabul ettiði ortaya çýktý.

'BANA KÝMSE CANÝ GÖZÜYLE BAKMASIN'

Demirel'in Bursa 1'inci Aðýr Ceza Mahkemesi'nde, yargýlanmasýna devam edildi. Duruþmada, savunma yapan Demirel, "Kýz arkadaþýmý çok seviyordum. Babam, onunla evlenmek istediðimi söyleyince bana ve kýz arkadaþýma küfürler yaðdýrdý. Tartýþma kavgaya dönünce, babamýn tüfeðini alýp, rastgele ateþ açtým. Babamý evlenmeme karþý çýktýðý ve kýz arkadaþýma küfrettiði için öldürdüm. Daha sonra suçumun ortaya çýkýp, tutuklanacaðýmý tahmin ettiðim için, babamýn kredi kartý ile cezaevinde kullanmak için kendime kýyafet aldým. Babamý öldürdüðümü kimseye söylemedim. Aðabeyim beni aradý, babamý bulamadýðýný söyledi. Önce kayýp ilaný verdik, sonra eve gittik. Birlikte evin asma katýna çýktýk. Babam orada yatýyordu. Aðabeyim bana cani gözü ile bakacaðý için babamý öldürdüðümü o anda söyleyemedim. Vicdan azabý çekiyorum. Bana kimse cani gözüyle bakmasýn" diye konuþtu.

AVUKATTAN 'HAKSIZ TAHRÝK' SAVUNMASI

Duruþmada tanýk olarak ifade veren, tutuklu sanýðýn aðabeyi H.D., babasýnýn sinirli ve zor bir insan olduðunu söyleyip, kardeþinden þikayetçi olmadý. Demirel'in avukatý Dilan Firik de "Müvekkilim, olay günü babasýna uzun yýllardýr birlikte olduðu kýz arkadaþý ile evlenmek istediðini söyleyince çýkan tartýþma neticesinde maktul öncelikle küfürler ederek, 'O kýzla evlenemezsin demiþ.' Tartýþmanýn büyümesi ile müvekkilimi demir çubukla yaralamýþ ve silahýný eline almýþtýr. Müvekkil, babasýndan silahý alýp, kendisini öldüreceði düþüncesi ile haksýz tahrik altýnda eylemi gerçekleþtirmiþtir" dedi. Duruþmada mütalaasýný açýklayan savcý, sanýk Demirel'in 'üstsoya karþý kasten öldürme' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapisle cezalandýrýlmasýný isterken, mahkeme heyeti duruþmayý erteledi.