''Omuz atma'' cinayeti davasýnda tahliye kararý! 3 hakim ve 1 savcý açýða alýndý
ABONE OL

Olay, 16 Ekim 2023'te saat 19.30 sýralarýnda, Urla ilçesi Altýntaþ Mahallesi Ahmet Besim Uysal Caddesi'nde meydana geldi. Urla'da emlakçýlýk yapan ve inþaat þirketi olan Sercan Bavkýr, markette alýþveriþ yaparken yanýndan geçen müteahhit Semih Kenan Köse ile omuz omuza çarpýþtý. Taraflar arasýnda baþlayan 'Omuz attýn' tartýþmasý, yumruklu kavgaya dönüþtü. Kavgaya Sercan Bavkýr'ýn yanýndaki kardeþleri Serkan Bavkýr (32) ile Taylan Bavkýr (26) da dahil oldu. Köse bir ara eline geçirdiði içki þiþesini kýrarak savurdu. Kavgada Sercan Bavkýr, yanýndaki çakýyla Köse'yi ve sevgilisi Sibel Kabadayý'yý yaraladý. Urla Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan Köse, hayatýný kaybetti, Kabadayý ise tedavisinin ardýndan taburcu edildi. Sercan Bavkýr ile kardeþleri Serkan Bavkýr ve Taylan Bavkýr, polis ekiplerine teslim oldu. Polisteki iþlemlerin ardýndan 3 kardeþ, çýkarýldýklarý mahkemede tutuklandý. Olay, marketin güvenlik kameralarýna da yansýdý.

Ýzmir Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan hazýrlanarak 3'üncü Aðýr Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiði iddianamede, 3 kardeþ hakkýnda 'Ýþtirak halinde kasten öldürme' suçlamasýyla müebbet hapis talebiyle dava açýldý. 29 Mayýs'ta yapýlan ilk duruþmaya tutuklu sanýklar, 3'üncü Aðýr Ceza Mahkemesi'nde hakim karþýsýna çýkarken; taraflarýn avukatlarý ile ölen Köse'nin yakýnlarý da katýldý.

Duruþmada söz verilen tutuklu sanýklardan Sercan Bavkýr, Semih Kenan Köse'nin kendisine sataþtýðýný ve küfrettiðini öne sürerek, "Çok üzgünüm. Aileye baþsaðlýðý diliyorum. Helallik istiyorum. Normalde býçak veya silah taþýyan bir insan deðilim. Pazar günü babamlara gidecektik. Çakýyý da yanýma o gün almýþtým. Kardeþlerimle eksikler için markete gittik. Markete girdik. Omzuma birisi dokundu ve 'Hayýrlý iþler' dedi. Ben de 'Hayýrlý iþler kardeþ' dedim. Bana küfretti. Yanýndaki kadýn da bize küfretti. Ben ve kardeþim hiçbir þey demedik. Hanýmefendi onu tutuyor ama bir taraftan da kýþkýrtýyordu. Kardeþim Serkan da sesler üzerine koþarak geldi. 4'ümüz birbirimize girdik. Marketin çýkýþýna götürmek istedik. Hanýmefendi bizi býraktý, bu sefer raflardan bir þeyler atmaya baþladý. Bizi ayýrmaya çalýþtýlar. Maktul ve yanýndaki kadýn bizi ayýrmaya çalýþanlarý itti. Ben bir ara çakýyý korkmasý için çýkardým. Çaký kapalýydý. Ýstesem defalarca býçaklardým. Ama hiç öyle bir isteðim olmadý. Beyefendi durduðu zaman hanýmefendi durmak bilmedi" dedi.

'KANI GÖRDÜM, KETÇAP SANDIM'

Sercan Bavkýr, ifadesinin devamýnda þunlarý söyledi:

"Elimde býçak olmasýna raðmen üzerine gitmedik. Kardeþlerim Serkan ve Taylan, 'Býrakýn gidelim' diye yalvardý. Dinlemedi. Hanýmefendi üzerime arkadan atladý, yere düþtük. Rahmetli bana vurmaya baþladý. O sýrada kaný gördüm, ketçap sandým. Hatta durdurdum. Yaralanýp, yaralanmadýðýný sordum ama durmadý, vurmaya devam etti. Kardeþim doktor, müdahale etmek istedi. Hanýmefendi bize yine küfretmeye devam etti, izin vermedi. Elimdeki çakýyý fýrlatýp kadýna yalvardým. Bu arada kardeþlerim ambulansý aradý. Ýzin verseler hastaneye götüreceðiz. Kadýn, bana 2 tokat attý. Býçaðý alýp kenara koydum. Polisler gelince teslim olduk. 2 çocuðum var. Karakol önünden geçmeyen insaným. Oðlum 8 aylýk beni tanýmýyor. Çok çok üzgünüm."

Diðer sanýklar Serkan Bavkýr ve Taylan Bavkýr ise haklarýndaki suçlamalarý kabul etmedi. Mahkeme heyeti, duruþmada ara kararýný açýkladý. Sanýklardan Sercan Bavkýr'ýn tutukluluðunun devamýna, diðer sanýklar Serkan ve Taylan Bavkýr'ýn ise adli kontrol þartýyla ve yurt dýþý çýkýþ yasaðý uygulanýp tahliyesine karar verildi.

'TRAFÝK KAZASINDAN FARKI OLMADIÐINI DÜÞÜNÜYORUM'

Davanýn, 17 Eylül'de görülen ikinci duruþmasýna tutuklu sanýk Sercan Bavkýr, tutuksuz yargýlanan Serkan ve Taylan Bakýr ile avukatlarý Çiler Nazife Koþar katýldý. Mahkeme baþkaný dosyada bazý eksiklerin olduðunu belirterek, tutuklu sanýktan tutukluluðuna iliþkin savunma yapmasýný istedi. Sanýk Sercan Bavkýr, "Bu olayýn öncesinde hiçbir zaman karakolluk bir iþim olmadý. Kasýtlý bir olayýmýz yoktu. Ýlk müdahaleyi de biz yaptýk. Olay yerinden kaçmadýk. Olayda kullanýlan çakýyý polise biz teslim ettik. Ben olayýn trafik kazasýndan farký olmadýðýný düþünüyorum. Maktulü kendimden ve kardeþlerimden uzak tutmak için çakýyý çýkardým. Her türlü adli kontrole razýyým. Adli kontrolle evin bir odasýna bile mahkum olmaya razýyým" dedi.

Sanýklarýn avukatý Çiler Nazife Koþar, "Dosyada mevcut deliller. Müvekkiller hakkýnda meþru savunma veya haksýz tahrik hükümlerinin uygulanma olasýlýðý, mevcut delillerin atýlý suçlarýn her türlü þüpheden uzak bir þekilde ispat edilmiþ sayýlmasýna yeterli sayýlmayacaðý, þüpheden uzak sanýk yararlanýr ilkesi de göz önünde bulundurulduðunda, sanýk müvekkiller hakkýnda yapýlan yargýlamanýn sonucunda beraat kararý verileceði kanaatindeyiz. Tutuklu sanýk Sercan Bavkýr'ýn tahliyesine, mümkün olmadýðý takdirde CMK madde 109 gereði adli kontrol hükümlerinden bir veya birden fazla yükümlülüðe (Ayný veya kiþisel güvence dahil olmak üzere) tabi tutulmasýna karar verilerek serbest býrakýlmasýna karar verilmesini talep ediyorum" diye konuþtu.

Sanýk Sercan Bavkýr da uzun süredir tutuklu kaldýðýný ve maðdur olduðunu, avukatýnýn taleplerine göre tahliyesini istedi. Ara karar veren mahkeme heyeti, tutuklu Sercan Bavkýr'ý yurt dýþýna çýkýþ yasaðý uygulanmasýna karar verip tahliye etti. Böylece davada hiç tutuklu sanýk kalmadý.

Ýzmir Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn itirazý üzerine Bavkýr hakkýnda yeniden gözaltý kararý verildi. Dün akþam saatlerinde gözaltýna alýnan Bavkýr, çýkarýldýðý mahkeme tarafýndan tutuklandý. Ayrýca Hakimler ve Savcýlar Kurulu (HSK), Sercan Bavkýr'ýn tahliyesine karar veren mahkeme baþkaný ve 2 üye hakim ile duruþma savcýsýný açýða aldý.