ÖNDER'in ''Okul Aile Birliði Çalýþtayý'' Ýstanbul'da yapýldý
ABONE OL

Derneðin Fatih'teki genel merkezindeki çalýþtayda konuþan ÖNDER Ýmam Hatipliler Derneði Genel Baþkaný Abdullah Ceylan, eðitimin sac ayaklarýndan biri olarak gördükleri aile ve okul aile birliðinin hak ettiði yere gelmesi için çalýþtýklarýný söyledi.

Eðitime, müfredata, kitaba, öðretmene ve idareciye yüklenilen anlamýn daha fazlasýnýn aile ile okul aile birliklerine yüklenmesi gerektiðini dile getiren Ceylan, þöyle devam etti:

"Ýnanýyoruz ki okul aile birliklerinin aktif olduðu bir eðitim sisteminin içerisinde, bugün bahsettiðimiz sorunlarýn belki yüzde 50'si ortadan kalkacak. Okullarýmýzla ve eðitim hayatýyla alakalý çok ciddi problemlerin temelini aileyle birlikte çözmüþ olacaðýz. Bunu baþarabilirsek, eðitimin içerisine aileleri entegre edebilirsek ülke adýna toplam kaliteyi yükseltebileceðimiz büyük bir adým atmýþ olacaðýz. Bu yüzden okul aile birliklerini çok önemsiyoruz." dedi.

ÖNDER Ýmam Hatipliler Derneði Genel Baþkaný Abdullah Ceylan

- "ÝSMÝ ÖNE ÇIKMIÞ HANGÝ OKUL VARSA, MUTLAKA ORADA OKUL AÝLE BÝRLÝÐÝ GÜCÜ VAR"

Ýstanbul Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Ahmet Yapýcý ise okul aile birliklerinin önemli ancak sahada zayýf kalýnan alanlarýndan olduðunu söyledi.

Ýstanbul Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Ahmet Yapýcý

Yapýcý, okul aile birliklerinin içerisindeki güzel uygulamalarý ve planlamalarý derlemesinin, diðer okul aile birliklerine sunup, onlarýn da bu çalýþmaya girmesini saðlamasýnýn güzel olduðunu belirterek, "Okul aile birlikleri konusunda özellikle imam hatip okullarý baþlýðýnda çok güçlü bir duyarlýlýk var. Ýstanbul'un ve Türkiye'nin kurumsal yönden öne çýkmýþ baþarýlý okullarýna baktýðýmýz zaman bu okullarýn en önemli vasýflarýndan bir tanesinin güçlü okul aile birliði olduðunu görüyoruz. Ýsmi öne çýkmýþ hangi okul varsa, mutlaka orada okul aile birliði gücü var." diye konuþtu.

Ýstanbul Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Coþkun Yýlmaz da kendisinin Kartal Anadolu Ýmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliði Yönetim Kurulu Üyesi olduðunu kaydetti.

Ýstanbul Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Coþkun Yýlmaz

Bundan dolayý aslýnda öðrencilerin dünyasýnda velilerin çok önemli bir yeri olduðunu fark ettiðini dile getiren Yýlmaz, "Okul aile birliðinin iyi koordinasyonunun olaðanüstü katkýlarý vardýr. Bu hem okul hem öðrenciler için böyle." ifadelerini kullandý.

Çalýþtaya sahada çalýþmalarda bulunan eðitimcilerin yaný sýra Ýstanbul Ýl Müftü Yardýmcýsý Huriye Akbýyýk, Fatih Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Muhammet Fatih Çepni de katýldý.

Ýstanbul Ýl Müftü Yardýmcýsý Huriye Akbýyýk

Çalýþtayda, "okul aile birliðinin eðitime katkýsýnýn incelenmesi ve iþlevselliðinin artýrýlmasý için iyileþtirme yöntemlerinin deðerlendirilmesi", "öðrencilerin geliþimleri açýsýndan okul aile birliði kalitesinin artýrýlmasý", "okul aile birliðinin sürdürülebilir yönetsel iþlevleri, görevleri ve iletiþimlerinin deðerlendirilmesi", "deðerler ve deðerler eðitiminde okul aile iþbirliðinin incelenmesi" ile "yetiþkin eðitimi ve iletiþiminde süreç yönetimi" baþlýklarýnda oturumlar yapýldý.

  • ÖNDER
  • Okul Aile Birliði Çalýþtayý
  • ÖNDER Ýmam Hatipliler Derneði