Örgütler öğrenci avında
ABONE OL

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu, terör örgütlerinin KYK yurtlarını sıkıntılı gösterip öğrencileri kendilerine kazandırmaya çalıştığını savunarak, Devlet olarak biz buna izin vermeyeceğiz, mücadele edeceğiz. Öğrencilerimizin barınma ile ilgili ihtiyaçlarını ve dini duygularını kullanarak kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Devletin yurtları onlar için en güvenilir mekanlar” dedi. Aksu, 2016 yılında yurtlara başvuran 360 bin öğrenciden 238 bin öğrencinin yerleştirildiğini belirtti.

RAKİP GÖRÜYORLAR

Aksu, yurda yerleştirilemeyen 122 bin öğrencinin olduğunu kaydetti. Aksu, öğrencilerin yurtta kalmaması için terör örgütlerinin çeşitli bahanelerle KYK’yı kötülediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hiçbir zaman devletin  yurtlarından şüphe etmesinler. Onların insan devşirme gibi bir mantaliteleri var. KYK onlar için ciddi rakip. Devlet olarak buna izin vermeyeceğiz. Öğrencilerimizin dini duygularını kullanarak kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Barınma hizmeti KYK’da eksizsiz. Ayrıca öğrencilerimize Kur’an kursu hizmetimiz var.  Devletin yurtları onlar için en güvenilir mekanlar”

AİLELERİ DE UYARDI

Ortaöğretim öğrencileri için de MEB’in yurtları olduğunu ifade eden Aksu “Öğrencilerimizin  bir yapının avucuna düşmesini istemem ailelerin de bu konuda çok uyanık olmasını tavsiye ediyorum. Bu noktada hiç bir zaman devletten şüpheleri olmasın” dedi.