Ormanýn ortasýnda çimento fabrikasýna ruhsat verdiler! CHP'den ikiyüzlü tutum
ABONE OL

Muðla Büyükþehir Belediyesi'nin Menteþe ilçesi Denizova köyünde güneþ santrali için 80 aðacýn katliamýný seyreden CHP, yine CHP'li Menteþe belediyesinin ilçede kýzýlçam ormanlarýnýn arasýndaki çimento fabrikasýna verdiði ruhsatý görmezden geliyor. Köylüler, kýzýlçam ormanlarýnýn göbeðine hançer gibi saplanan fabrikanýn ruhsatýnýn iptali için bir buçuk yýldýr mücadele veriyor.

KÖYLÜLER EYLEM YAPTI AMA...

Sabah'ýn haberine göre; Muðla'nýn Menteþe ilçesi Bayýr Mahallesi ile Yataðan'ýn Deþtin Mahallesi arasýnda kalan Tekaðaç mevkisinde kýzýlçam ormanlarýnýn göbeðine çimento fabrikasýnýn kurulmasý için Menteþe Belediyesi tarafýndan ruhsat verildi. Köylüler, Tekaðaç mevkiinde 2021 yýlýnda yapýmý baþlanan entegre çimento fabrikasýnýn ruhsatýnýn iptali için protesto gösterileri düzenledi, dava açtý. Menteþe Belediyesinin önünde defalarca toplanan köylüler, fabrika ruhsatýnýn iptalini istedi.

KULAK TIKADILAR

Köylüler, 7 bin 751 dönüm üzerindeki fabrikanýn ruhsatýnýn iptali için bir yýlý aþkýn süredir CHP'li Menteþe Belediyesi ve Muðla Büyükþehir Belediyesine çaðrýda bulunuyor. Çabalarý karþýlýksýz kalan köylüler, defalarca CHP Lideri Kemal Kýlýçdaroðlu'na da seslendi, ancak yanýt alamadý. Kendi belediyelerinin verdiði ruhsatý görmezden gelen CHP'lilerin iki yüzlülüðü, Akbelen'de gün yüzüne çýktý.

Milas'taki yerli linyitten elektrik üreten Yeniköy Kemerköy Termik Santrallerinin maden sahasýnýn geniþletilmesini provokasyon malzemesi yaptý. Köylülerin çaðrýsýna kulak týkayan Kýlýçdaroðlu, CHP'li Muðla Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Gürün ve Menteþe Belediye Baþkaný Bahattin Gümüþ, sözde çevreci anlayýþla Akbelen'de boy gösterdi.

Akbelen'de kirli provokasyona soyunan Kýlýçdaroðlu ve CHP'nin üst yönetimi köylülerin davetine raðmen yakýn mesafedeki çimento fabrikasýnýn olduðu bölgeye uðramadý. Öte yandan CHP'li Muðla Büyükþehir Belediyesi, mart ayýnda güneþ enerji santrali kurmak için Menteþe ilçesinin Denizova Köyü'nde, halkýn tepkisine raðmen bölgede ender yetiþen asýrlýk 80 meþe aðacýný katletmiþti.