Osmanlý'ya alenen hakaret etti! Hadsizler kervanýna Yanardað da katýldý
ABONE OL

Her fýrsatta Osmanlý Devleti'ni hedef alarak hadsiz sözler sarf eden CHP'li siyasilerin kervanýna Tele1 Genel Yayýn Yönetmeni Merdan Yanardað da katýldý.

Katýldýðý canlý yayýnda konuþan Yanardað, Osmanlý hakkýnda 'kaltak, uçkuru gevþek' gibi iðrenç sözler sarf etti.

Sözde bir þiirin arkasýna sýðýnan Yanardað skandal açýklamalarýný þöyle sürdürdü:

"16. yüzyýldaki bir halk þiiri vardýr. Þalvarý þaltak Osmanlý, eðeri kaltak Osmanlý, ekmede biçmede yok, yemede ortak Osmanlý. Buradaki kaltak, eðer biçimidir. Bugünkü anlamýnda deðildir. Uçkuru gevþek Osmanlý demek. Halk þiiri bunlar... Milletin iradesine 600 yýl el koymuþ bir hanedanlýðýn böylesine cansiperane savunulmasý anlaþýlýr gibi deðil."

ABDÜLHAMÝD HAN'A DA HAKARET ETMÝÞTÝ

Yanardað daha önce canlý yayýnda, "Bu millet sizin aðababanýz Abdülhamid'e boyun eðmedi, size mi eðecek? Yalan üzerine kurulu bir tarih anlayýþýnýz var. Uydurulan bir yalan üzerine kurulu naylon kahramanlardan oluþan bir tarihiniz var. Bizim tarihimiz gerçek kahramanlardan oluþuyor ama..." þeklinde skandal ifadeler de kullanmýþtý.

TUNÇ SOYER'ÝN HADSÝZ SÖZLERÝ

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, Ýzmir'in 100. yýl kutlamalarýnda yaptýðý konuþmada hadsiz sözler sarf etmiþti. Soyer, alenen Osmanlý'ya hakaret ederek, "Yüz yýl önceydi. Bu topraklarý yönetenler, gaflet, delalet hatta hýyanet içindeydi. Gençleri, kadýnlarý, çocuklarý, geleceði hiç düþünmediler. Sadece ve sadece saraylarýndaki saltanatý korumak için bütün bir milleti ateþe attýlar. Ýnsanlýk onurumuzu, baðýmsýzlýk tutkumuzu ayaklar altýna aldýlar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularýný ve güzelim þehrimizi iþgal etti." açýklamasýnda bulunmuþtu.