Özdað'dan yerel seçim öncesi Kýlýçdaroðlu'na rest: Onlar aday gösterilirse destek vermeyiz
ABONE OL

Yerel seçimlere artýk az bir süre kalýrken Cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde büyük hezimet yaþayan 7'li koalisyon bir türlü toplanamýyor. Seçimlerden önce Kýlýçdaroðlu'nun destek için bakanlýklar teklif ettiði Ümit Özdað yerel seçimde ittifak þartlarýný açýkladý. Özdað, Ekrem Ýmamoðlu ve Tunç Soyer'in aday gösterilmesi durumunda destek vermeyeceklerini ifade ederken ittifakta yer alan HDP, DEVA ve Gelecek Partisi'nin de üstünü çizdi.

14 Mayýs seçimlerinde Baþkan Erdoðan'ýn gerisinde kalan Kemal Kýlýçdaroðlu bu sonuç sonrasýnda Zafer Partisi'ne yanaþarak Ümit Özdað ile gizli bir protokol yapmýþ ve çok sayýda bakanlýk sözü vermiþti.

3 BAKANLIÐI ÖZDAÐ'A TEKLÝF ETTÝ

Özdað seçimlerden sonra yaptýðý açýklamada "Biz Ýçiþleri Bakanlýðý dahil üç bakanlýk ve Millî Ýstihbarat Teþkilâtý konusunda Kemal Bey'le mutabýk kaldýk" ifadelerini kullanmýþ ve Kemal Kýlýçdaroðlu'nun bu anlaþmayý çok dillendirmemesi konusunda kendisini uyardýðýný ima etmiþti.

KILIÇDAROÐLU PROTOKOLÜ ÝTÝRAF ETTÝ

Kýlýçdaroðlu ise yapýlan anlaþmaya iliþkin gelen soru üzerine "O protokolle ilgili konuþmam doðru deðil. Ýki kiþi arasýnda yapýlan ve iki kiþinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuþmam en azýndan ahlaki olarak doðru deðil. Protokol evet var, ikimizin arasýnda imzalandý." açýklamasýyla durumu adeta itiraf etti.

NAMUS KAVGASI ÇIKTI

Kýlýçdaroðlu'nun 7'li koalisyonun haberi olmadan böyle bir protokole imza atmasý ittifak ortaklarýný kýzdýrýrken konuya iliþkin sert tepkiler geldi.

Diðer yandan Ümit Özdað ise Kýlýçdaroðlu'nun protokol hakkýnda sürekli olarak "namusa teslim edilen protokol" kavramýndan rahatsýz olarak Bay Kemal'e tepki gösterdi.

NEYÝ GÝZLÝYORUZ?

Özdað bu ifadeyi garipsediðini ifade ederken "Kemal Bey seçimleri kazansaydý ben gizli Ýçiþleri Bakaný mý olacaktým? Yani neyi gizliyoruz? Ben namuslu bir adamým Kemal Bey." dedi.

"HERKES DÖNSÜN KENDÝ NAMUSUNA BAKSIN"

Ayrýca Kýlýçdaroðlu'na "Biz CHP ile utanýlacak bir þey yapmadýk, CHP utanýyorsa o Kemal Bey'in sorunu." dedi. Özdað ayrýca "Kemal Bey ikinci kez 'namusuna emanet' derse bizim namusumuzda bir sýkýntý yok herkes dönsün kendi namusuna baksýn." ifadelerini kullandý.

ÖZDAÐ'DAN CHP'YE NET MESAJ

Ýki isim arasýnda bu gerginlik yaþanýrken yaklaþan yerel seçimler öncesi katýldýðý Halk TV canlý yayýnda CHP'ye mesajlar gönderen Ümit Özdað çok sayýda ismin üzerini çizdiklerini ifade etti.

ÝMAMOÐLU VE SOYER ÇATLAÐI

Ýzmir'de Tunç Soyer'i, Ýstanbul'da Ekrem Ýmamoðlu'nu desteklemeyeceklerini açýklayan Özdað, "HDP, HÜDA Par, DEVA, Gelecek, Demokrat partinin içinde olduðu bir ittifaký desteklemeyiz." ifadeleriyle koalisyondan kopuþ mesajý verdi.