Özgür Özel'den Kýlýçdaroðlu'na 'engel olma' mesajý
ABONE OL

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel ile Kemal Kýlýçdaroðlu, Ahlatlýbel'de akþam yemeðinde bir araya gelerek 2.5 saat görüþtü. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile yürütülen müzakerelere tepki gösteren Kýlýçdaroðlu'na serzeniþini dile getiren Özel'in, "Siyasette yumuþama sürecine daha fazla engel çýkarýlmamasý" yönünde konuþma yaptýðý bildirildi.

Görüþmede siyasi gündemdeki tüm baþlýklarýn ele alýndýðý aktarýldý. Özgür Özel'in, Erdoðan ile müzakere sürecinin hem CHP hem de Türk demokrasisi açýsýndan kazaným olduðunu vurguladýðý öðrenildi. Edinilen bilgilere göre Özel, siyasette yumuþama ihtiyacýnýn gerekliliðine de deðindi.

ÖZEL: DETAYLARI ANLATTIM

ABB Baþkaný Mansur Yavaþ'ý da ziyaret eden Özel, Kýlýçdaroðlu ile neler konuþtuðuna dair açýklamalarda bulundu. Kýlýçdaroðlu ile keyifli bir akþam yemeði yediklerini ve herhangi bir sorunlarý olmadýðýný savunan Özel, "Cumhurbaþkaný Erdoðan ile yaptýðým görüþme hakkýnda kendisine bilgi verdim. Detaylarýn önemli kýsýmlarýný paylaþtým" ifadelerini kullandý. Cumhurbaþkaný Erdoðan ile görüþmesinden kýsa süre önce Özgür Özel'in tutumunu sert sözlerle eleþtiren Kemal Kýlýçdaroðlu, "müzakere deðil mücadele edilmesi gerektiðini" savunarak tepkilerin odaðý haline dönüþmüþtü.

Bu sözler üzerine konuþan Özel, "Lüzumsuz tartýþmalarla birilerinin bitmiþ olan kredilerini yeniden kazandýrmak, tükenmiþ olan siyasi geleceklerine yeniden umut olmak niyetinde deðiliz" sözleriyle gündem olmuþtu. Erdoðan ile görüþme öncesi, gündem maddelerini belirleme sürecinde en son Kýlýçdaroðlu'nu arayarak görüþünü alan Özgür Özel, bu tavýrla da tepkisini gözler önüne sermiþti.