Özgür Özel'in yine ertelendiði söylenen Filistin ziyaretinin perde arkasý deþifre oldu: Muhatap bulamadý
ABONE OL

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in ikinci kez ertelenen Filistin ziyaretine iliþkin ilginç bir iddia ortaya atýldý. Ýddiaya göre Özel'in Ýsrail'in devam eden Gazze katliamýnda Hamas'tan terör örgütü diye söz etmesi sýkýntýya neden oldu. Edinilen bilgilere göre bu nedenle Filistin cephesi Özel'in Gazze'ye iliþkin söylemlerini yakýn takibe aldý.

ÝKÝNCÝ ERTELEME

Özgür Özel'in, nisan ayýnda planlanan Filistin ziyareti bir kez daha ertelendi. Bununla ilgili önceki gün sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþým yapan Özel, bölgede yaþanan son geliþmeler ve hava sahalarýnýn uçuþa kapatýlmasý sebebiyle programýný gerçekleþtiremeyeceðine açýkladý. Özel, açýklamasýnda "Mümkün olan ilk fýrsatta Filistin'e gideceðim. Filistin halkýnýn yanýndayýz. Ateþkes bir an önce saðlanmalý, insani yardýmlarýn bölgeye sorunsuz ulaþýmý temin edilmelidir" ifadesine yer verdi.

FÝLÝSTÝN YÖNETÝMÝ MESAFELÝ

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Ancak gerçeðin daha farklý nedenlerden kaynaklandýðý ileri sürülüyor. CHP'nin ziyaret kapsamýnda muhatap bulamadýðý, buna neden olarak da Filistin yönetiminden görüþmeye mesafeli mesajlarýn gelmesi gösterildi. Bunda ise Özgür Özel'in geçtiðimiz dönemde Hamas'a yönelik terörist ifadesini kullanmasýnýn etkili olduðu belirtiliyor. CHP'de Filistin programýnda yaþanan aksamanýn ardýndan dýþ politika kurullarýnýn yeteri kadar beðenilmediði öðrenildi. Bu kapsamda Özel'in dýþ politikada ikili diyaloglarý arttýrmasý istediði öðrenildi.