Özgür Özel'in Hatay seçimlerine iliþkin YSK'ya gitmesine BBP Lideri Destici'den tepki
ABONE OL

Eskiþehir'in Günyüzü Belediyesi tarafýndan düzenlenen iftar programýnda gazetecilere gündemi deðerlendiren Destici, Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'ne Cumhur Ýttifaký'nýn bir parçasý olarak katýldýklarýný söyledi.

Sivas'ýn yaný sýra 25'e yakýn ilçe ve beldeyi kazandýklarýný anýmsatan Destici, þöyle devam etti:

"Oy oranýmýzý ciddi þekilde artýrdýk. Ýlkeli, temiz ve þeffaf bir belediyecilik vadettik. Bu ilkeli belediyeciliðimiz, devletimizin bekasý, ülkenin bütünlüðü, milletin istiklali, birliði... Bunlar genel ilkelerimiz ama bunun yanýnda hak, hukuk, adalet, eþitlik bunlarý çok önemseyeceðiz. Asla ayrýmcýlýk yapmayacaðýz. Herkese hizmeti eþit götüreceðiz. Sivas'ýmýzda da diðer kazandýðýmýz yerlerde de ayný hassasiyetle Büyük Birlik Partisi belediye baþkanlarýmýz ve yönetimleri çalýþacak. Þeffaf olacaðýz. Adaletli olacaðýz."

Destici, vatandaþlarýn belediyelerden önemli beklentilerinden birinin sahipsiz hayvanlarla ilgili olduðunu belirtti.

Sahipsiz hayvanlara iliþkin her gün yeni haberlerin duyulduðunu anlatan Destici, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Pek çok çocuðumuz bu yüzden okula gidemiyor. Annesi babasý götürmek zorunda kalýyor. Kadýnlarýmýz çarþýya, pazara çýkamýyor. Yaþlýlarýmýz sabah namazýna gidemiyor. Onun için biz de dedik ki 'Biz kazandýðýmýz belediyelerde bir ay içinde bu sorunu çözeceðiz.' Hatta biraz önce ilçe merkezinden buraya gelirken arabaya bindim. Baktým kenarda bir köpek var. Belediye Baþkanýmýza 'Bunlarý toplamaya baþlamadýnýz mý?' dedim. 'Baþkaným baþladýk ama böyle arada kalanlar var. Onlarý da alacaðýz' dedi. Burasý kolay. Sivas'ta da bu iþi geçmiþte olduðu gibi çözeceðiz ama Ankara'nýn, Ýstanbul'un her yerin bu iþi çözmesi lazým. Bu en önemli meselelerimizden biri. Bunun yanýnda tabii güvenlik çok önemli. Bunu çözeceðiz. Yeni istihdam alanlarý oluþturacaðýz. Ayný þekilde eðitime destek vereceðiz. Yani burada okuyan çocuklarýmýzýn hepsinin Eskiþehir'e, Ankara'ya gitme þansý yok. Burada hazýrlýk kurslarý oluþturacaðýz. Burada öðretmen eksiði varsa bunu kapatacaðýz. Liseye giriþ sýnavlarýna çocuklarýmýzý hazýrlayacaðýz."

Destici, tarým ve hayvancýlýða destek vereceklerini bildirdi.

- CHP'NÝN YSK'YE BAÞVURUSU

CHP'nin Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nde baþarýlý olduðunu dile getiren Destici, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Kazandýðý belediye sayýsý, oy oraný bunu gösteriyor. Sonuçlar böyle gösteriyor ama bir de iþi incelediðimizde, analiz ettiðimizde neyi görüyoruz? Aslýnda o yüzde 37 oyun bana göre yüzde 10'undan fazlasý CHP'nin kendi oyu deðil. Birincisi DEM Parti'nin orada TÝP'le beraber en az bir yüzde 6-7'lik oyu var. ÝYÝ Partinin en az yüzde 4-5 puanlý oyu var. Daha önce ittifak yaptýðý partilerden gelen oylar var. Bunlarý çýktýðýnýzda yine aslýnda CHP'yi klasik yüzde 25-26 olarak görürsünüz. Fakat belediye baþkanlýðý sayýsýný fazla kazandý. Kazananý tebrik ediyoruz. Seçime katýlým düþük oldu. Özellikle AK Parti tabanýnýn ve Cumhur Ýttifaký'mýza gönül veren ya da geçmiþ seçimde oy veren vatandaþlarýmýzýn önemli bir kýsmýnýn bu seçimde oy kullanmadýðýný görüyoruz. Bunlarý elbette telafi edeceðiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baþkaný bildiðim kadarýyla Hatay seçimleri için YSK'nýn önünde. YSK'nin önünde ya da içinde olmaya gerek yok. YSK, elindeki kanuna göre, yasalara göre kararý verecektir. Buna inanýyoruz. Bir baský unsuru oluþturmaya çalýþýyorlar. Bu baský unsurunun YSK tarafýndan farklý bir karar verilmesi için lüzumlu bir þey olmadýðýný düþünüyorum. Çünkü zaten elde gerekli belge, bilgi varsa Özgür Özel'in ya da diðer milletvekillerinin ya da parti yönetiminin oraya gitmesine gerek yok. Zaten YSK, kararý adil bir þekilde verecektir."

Mustafa Destici, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in saðduyulu karar vermesi gerektiðini belirterek, "Örneðin Van'daki hadisede bir teröriste açýkça sahip çýktýlar. Bunu milletimiz not ediyor." ifadesini kullandý.

- "EÐER BÝRÝSÝNE BAÐIRACAKSAK, HAKARET EDECEKSEK, ÇAÐIRACAKSAK O ÝSRAÝL'DÝR"

Partisinin Filistin meselesine gösterdiði öneme dikkati çeken Desteci, þunlarý kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti, Cumhurbaþkaný, bütünüyle Cumhur Ýttifaký, baþýndan itibaren Filistin meselesinin ve Gazze'nin yanýnda durmuþtur. Türkiye elinden gelen bütün gayreti göstermiþtir, hem uluslararasý arenada hem diðer alanlarda. Maddi olarak yapabileceði her türlü yardýmý yapmýþtýr. Manevi olarak tüm desteðini vermiþtir. Türkiye, Ýsrail'e karþý da bu konuda Birleþmiþ Milletler ve diðer kuruluþlarda en sert açýklamalarý bizzat Cumhurbaþkaný nezdinde yapan bir devlettir, bir ülkedir. Dolayýsýyla kimse burada haksýzlýk yapmasýn. Ýsrail'le ticaret kesilsin. Evet kesilsin. Biz de ayný kanaatteyiz. Fakat bu nasýl olmalý? Bütün Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý toplu bir karar almalý. Arap Birliði toplu bir karar almalý ve farklý ülkeler, Türkiye'nin de etkileyebileceði ülkeler toplu bir karar almalý ki bu karþý tarafta bir yaptýrým haline gelebilsin. Bunu bir iç siyaset malzemesi haline getirenlerin doðru yolda olmadýklarýný düþünüyorum. Bir muhafazakara, bir maneviyatçýya yakýþmayacak þekilde protestolar, devletin polisine küfretmeler, tükürmeler, hakaret etmeler bunlar kabul edilebilir þeyler deðildir. Herkesin protesto, bir eylem yapma hakký vardýr. Biz de yaptýk. Alperen Ocaklarý'mýz da yaptý. Yine yapacaðýz ama polisimizle çatýþarak, devletimize, Cumhurbaþkaný'na, Türkiye'ye hakaret ederek deðil. Hedef, terörist siyonist Ýsrail'dir. Eðer birisine baðýracaksak, hakaret edeceksek, çaðýracaksak o Ýsrail'dir. O Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da yetkililer deðildir. Elbette ki uyarýlarýmýzý yapabiliriz. Uyarý herkesin hakkýdýr. Onun ilerisine de taþýrsanýz ve bölücülerle kol kola girerseniz, aþýrý sol gruplarla kol kola girerek bunu yaparsanýz burada þahsen iyi niyet aramam."

Destici, Günyüzü Belediye Baþkaný Hidayet Özmen'in de katýldýðý iftarda vatandaþlarla sohbet etti.