Partiler arasý bayramlaþma merasimi... MHP heyeti AK Parti'yi ziyaret etti
ABONE OL

CHP ve MHP heyetleri, Kurban Bayramý dolayýsýyla AK Parti'ye ayrý ayrý ziyarette bulundu.

Kurban Bayramý dolayýsýyla siyasi partiler arasý bayramlaþmalar kapsamýnda AK Parti'yi CHP ve MHP heyetleri ziyaret etti. Ziyaretçiler, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafýndan karþýlandý.

AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Deniz Yavuzyýlmaz baþkanlýðýndaki heyet ziyaret etti.

Bayram tebriklerinin dile getirilmesinin ardýndan konuþan Belgin Uygur, Gazze'de devam eden soykýrýmýn gölgesi altýnda bayramý buruk bir þekilde idrak ettiklerini belirtti.

Bayramýn, Gazze ve bütün mazlum coðrafyadaki insanlarýn kurtuluþuna vesile olmasýný dileyen Uygur, "Gazze'de yaklaþýk 37 bin masum sivil, kadýn, çocuk, katliama uðradý. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde soykýrýmýn bir an önce durmasý uluslararasý hukukun iþlemesi, insani yardýmýn ve Filistin'de iki devletli bir çözümün gerçekleþmesi noktasýnda çalýþmalarýmýza devam ediyoruz." diye konuþtu.

CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Deniz Yavuzyýlmaz da gönüllerin, hem Türkiye'de hem de dünyada herkesin bayramlarý bayram tadýnda yaþamasýný istediðini dile getirdi.

Yavuzyýlmaz, Gazze konusunda CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in dünya liderlerine yaptýðý çaðrý ve onlara gönderdiði mektuplarýn olduðunu anýmsattý.

Liderlere gönderilen mektuplarýn karþýlýk bulmaya baþladýðýný ifade eden Yavuzyýlmaz, Filistin'i tanýyan ülke sayýsýnýn daha da artmasýyla yaþanan sorunun ortadan kalkacaðýna inandýðýný vurguladý.

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur da yaþanan Kovid-19 süreci, Ukrayna-Rusya Savaþý ve büyük yýkýma neden olan 6 Þubat depremleri nedeniyle vatandaþlarýn fiyat artýþlarýndan etkilendiðini kaydetti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn her zaman "vatandaþýmýza enflasyona ezdirmeyeceðiz" dediðini anlatan Uygur, þu ifadeleri kullandý:

"Vatandaþýmýzýn þartlarýnýn geliþmesi noktasýnda devlet bütün imkanlarýný kullandý, bundan sonra da kullanmaya devam edecek. Ekonomik anlamda olumlu veriler gelmeye baþladý. Uyguladýðýmýz ekonomik politikanýn vatandaþýmýza yansýyan olumlu etkilerini görmeye baþladýk. Bizim kadrolarýmýz buna muktedir, irademiz de kabiliyetimiz de var. Vatandaþýmýzýn refah seviyesini yükseltmek, hayat pahalýlýðýndan en az düzeyde etkilenmelerini saðlamak için bütün gayretimizle mücadelemize devam edeceðiz."

CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Yavuzyýlmaz ise "Önümüzdeki süreçte asgari ücrette iyileþtirme yapýlmasý konusunda vatandaþýmýzýn büyük bir beklentisi var. Asgari ücretin mutlaka iyileþtirilmesi gerekiyor. Ýyileþtirilmediði takdirde biz de vatandaþýmýzýn sesine ses olmak için sahada olacaðýz. Umarým bu bayramda böyle bir müjdeyi AK Parti olarak sizler tüm asgari ücretlilere verirsiniz." dedi.

- CUMHUR ÝTTÝFAKI

AK Parti'yi ikinci olarak MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Sadir Durmaz baþkanlýðýndaki heyet ziyaret etti.

Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur, Ýslam aleminin, MHP camiasýnýn ve 85 milyon vatandaþýn bayramýný tebrik etti.

Hac vazifesini yerine getiren vatandaþlarýn ibadetlerinin kabul olmasýný dileyen Uygur, bayramýn zulüm altýndaki coðrafyalarýn kurtuluþuna vesile olmasýný diledi.

Genel ve yerel seçimleri geride býraktýklarýný anýmsatan Uygur, "Ýlkeler ve mefkureler etrafýnda toplanan, odak noktasý istikbal, istiklal olan Cumhur Ýttifaký olarak milletimizin güçlü desteðiyle, dimdik bir þekilde ülkemizi Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþtýrmak için yol yürümeye devam edeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.

Sadir Durmaz da Uygur'a samimi misafirperverliði için teþekkür ederek, bayramýný tebrik etti.

Bayramýn, Gazze baþta olmak üzere zulüm altýnda inleyen tüm insanlýðýn kurtuluþuna vesile olmasýný dileyen Durmaz, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Türkiye açýsýndan bakýldýðýnda hakikaten bu mücadeleyi en baþta veren ülkemiz, hükümetimiz, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz... Biz de parti olarak sonuna kadar Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn ve hükümetimizin bu konuda attýðý adýmlarýn bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da arkasýnda olacaðýz. Cumhur Ýttifaký dimdik ayaktadýr ve Türkiye'nin meselelerine sahip çýkma noktasýnda en küçük bir tereddüt söz konusu deðildir. Seçimleri geride býraktýk. Seçimsiz bir istikrar sürecini, Türkiye'nin meselelerini ve yakýn coðrafyamýzdaki sorunlarý halletmek için bir fýrsata dönüþtürmek gereklidir. Bu yönde atýlacak adýmlara elbette sonuna kadar destek olacaðýz. Rabb'im ülkemize, milletimize, devletimize zeval vermesin. Bizi bir bayrama daha kavuþturan Rabb'imize sonsuz þükürler olsun."

AK PARTÝ GENEL MERKEZÝ'NDE SÝYASÝ PARTÝLER ARASI BAYRAMLAÞMA

AK Parti Genel Merkezi, Kurban Bayramý dolayýsýyla HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, BBP, DSP, ÝYÝ Parti ve Vatan Partisi heyetlerini aðýrladý.

Parti heyetleri, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Belgin Uygur ve beraberindekiler tarafýndan karþýlandý.

AK Parti'yi, CHP ve MHP'nin ardýndan HÜDA PAR Genel Sekreteri Þehzade Demir baþkanlýðýndaki heyet ziyaret etti.

Karþýlýklý bayram tebriðinin ardýndan konuþan AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Belgin Uygur, Kurban Bayramý'nýn Gazze baþta olmak üzere mazlum coðrafyalarýn felahýna vesile olmasýný diledi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Þehzade Demir de Gazze'de yaþananlar ile dünyanýn önemli bir süreçten geçtiðini, Türkiye'nin Gazze'yi yalnýz býrakmamasýnýn çok önemli olduðunu belirtti.

Türkiye'nin gündeminde yeni anayasanýn olduðunu anýmsatan Demir, "Yediden yetmiþe hepimizin faydasýný, gerekliliðini, ihtiyacýný kabul ettiði bir çalýþma. Yeni yüzyýla yepyeni bir anayasa ile baþlamak hepimizin içinde bir uhde. Toplumsal mutabakatýn, kardeþliðin, birliðin, beraberliðin tesisi anlamýnda þiddetle ihtiyaç var. Türkiye'nin cunta anayasalarýyla yönetilmesinin zamanýnýn geçmesi gerekiyor. Bu rutini kýrmamýz lazým. Þeffaf, sivil, bütün aidiyetleri, farklýlýklarýn kuþatabilen, herkesin 'iþte tam bu benim anayasam' diyebileceði bir çalýþmaya þiddetle ihtiyacýmýz var." diye konuþtu.

Belgin Uygur da Türkiye'nin darbe ve cunta anayasalarýndan kurtulmasý gerektiðini vurgulayarak, bunu kimsenin inkar edemeyeceði deðerlendirmesinde bulundu.

Bu noktadaki çalýþmalarýn güncelliðini koruduðunu, son hýzýyla devam ettiðini vurgulayan Uygur, þunlarý kaydetti:

"Fikirler, gidiþ yollarý farklý olabilir ama diyalog kanallarýnýn açýk tutulmasý, bu gibi meselelerde bence çok önemli. Türkiye siyasetinin, milletimize, milletin her bir ferdinin kendini bulacaðý bir anayasa borcu var. Önümüzdeki dönemde çalýþmalarýmýza bütün gücümüzle devam edeceðiz."

- YENÝDEN REFAH PARTÝSÝNÝN BAYRAM ZÝYARETÝ

HÜDA PAR'ýn ardýndan AK Parti'ye, Yeniden Refah Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Selçuk Geyveli baþkanlýðýndaki heyet ziyarette bulundu.

Yeniden Refah Partisi camiasýnýn, vatandaþlarýn ve bütün Ýslam aleminin Kurban Bayramý'ný tebrik eden Belgin Uygur, bayramýn, bütün mazlum coðrafyalarýn kurtuluþuna vesile olmasýný diledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Geyveli de Genel Baþkanlarý Fatih Erbakan'ýn selamýný ve bayram mesajlarýný getirdiklerini belirterek, heyettekileri tanýttý.

Geyveli, "90'lý yýllarda Avrupa'nýn ortasýnda bu yaþanýr mý dediðimiz bir insanlýk dramýnýn, bugün 21. yüzyýlda burnumuzun dibinde yaþanmasý içimizi acýtýyor. Ýnþallah, güçlü ve ayaða kalkmýþ olan bir Türkiye'nin bu gibi sorunlarý çözmek ülkemize ve bizlere nasip olur. Bayramý istediðimiz gibi yaþayamamamýzýn sýkýntýlarý var ama inþallah bunlarý da ülkemiz aþar diye umut ediyoruz." ifadesini kullandý.

Hükümetten asgari ücret konusunda beklentileri olduðunu aktaran Geyveli, "Asgari ücretin yoksulluk sýnýrýna yükseltilmesini, emekli maaþlarýnýn asgari ücret seviyesine gelmesini temenni ediyoruz. Çiftçilerimizin üretimlerinin, alýn terlerinin deðerinde karþýlýk bulmasýný ve maðdur olan kesimlerin maðduriyetinin giderilmesi noktasýnda yeni ek yükler, vergiler, faizlerin yükseltilmesi deðil de biraz daha halka refah saðlayacak, nefes almasýný saðlayacak çalýþmalarýn yapýlmasýný istiyoruz." görüþünü paylaþtý.

Yeni Anayasa konusundaki düþüncelerini ilgili mercilere ilettiklerini söyleyen Geyveli, bir diyalog kurulduðunu ve bunlarý oturup konuþmanýn millet adýna faydalý olacaðýný belirtti.

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur da Türkiye'nin bütününü ilgilendiren konularda diyalog ve istiþare kanallarýnýn açýk olmasý gerektiðine inandýklarýný vurgulayarak, "Türkiye'nin bu darbe anayasasýnda bir an önce kurtulmaya ihtiyacý var. Aslýnda siyasetin, milletimizin her bir derdine borcu, inþallah önümüzdeki süreçte de bu Meclisimize nasip olur. Hep birlikte, toplumumuzun bütün kesimlerinin her bir ferdini temsil eden, her bir ferdinin kendini bulduðu bir anayasayý milletimize hep birlikte kazandýrýrýz." açýklamasýnda bulundu.

Geyveli de "Sayýn Genel Baþkanýmýzýn her zaman ifade ettiði gibi doðruya doðru, yanlýþa yanlýþ. Doðru olan politikalarýnýzda sizin yanýnýzda olacaðýz, yanlýþ olanlara da eleþtirilerimizi doðal olarak sürdüreceðiz." sözlerini sarf etti.

- BBP'NÝN BAYRAM ZÝYARETÝ

Yeniden Refah Partisinin ardýndan AK Parti'yi, BBP Genel Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Emin Serin baþkanlýðýndaki heyet ziyaret etti.

AK Parti ailesinin bayramýnýn tebrik eden Serin, Gazze'de yaþanan soykýrým nedeniyle buruk bir bayram yaþadýklarýný söyledi.

Serin, gelecek haftalarda Srebrenitsa kurbanlarýný ve Kerkük katliamýnda yaþamýný yitirenleri anacaklarýný belirterek, bir daha soykýrýmlarýn yaþanmamasýný temenni ettiklerini vurguladý.

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur da BBP camiasýnýn Kurban Bayramý'ný tebrik etti.

Uygur, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde, devletin hukukunu, mazlumlarýn hukukunu korumaya devam edeceklerinin altýný çizdi.

- DSP'NÝN BAYRAM ZÝYARETÝ

BBP'nin ardýndan AK Parti, DSP Genel Baþkan Yardýmcýsý Ýbrahim Yumuþak ve beraberindeki heyet ile bayramlaþtý.

Yumuþak, ziyarette yaptýðý konuþmada, bayramýn tüm dünyada sýkýntý çeken coðrafyalara barýþ, huzur ve saadet getirmesini diledi.

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur da Gazze'de yaþanan soykýrým nedeniyle buruk bir bayram yaþadýklarýný dile getirdi.

Sýðýnma kamplarýnýn bile bombalandýðý bir soykýrýmla karþý karþýya kaldýklarýna dikkati çeken Uygur, "Türkiye olarak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde en gür haykýrýþla, sonucu, bedeli ne olursa olsun bu vahþete 'dur' demeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

- ÝYÝ PARTÝ VE VATAN PARTÝSÝNÝN BAYRAM ZÝYARETLERÝ

AK Parti'yi daha sonra ÝYÝ Parti Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Kevser Ofluoðlu baþkanlýðýndaki heyet ziyaret etti.

Ofluoðlu, ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Müsavat Derviþoðlu'nun, Cumhurbaþkaný ve AK Parti Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a selamlarýný ve AK Parti camiasýna iyi bayram dileklerini iletmek üzere geldiklerini söyledi.

Heyetlerdeki kadýn çoðunluðuna dikkati çeken AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Uygur da kadýnýn, hayatýn merkezinde olduðunu kaydetti.

Uygur, kadýnlarýn karar alma mekanizmalarýnda da yer almalarý gerektiðini vurgulayarak, "Kadýnýn olduðu yerde nezaket var. Kadýn-erkek omuz omuza siyaseti güzelleþtirip diyalog kanallarýný nezaket çerçevesinde açýk tutarak güçlü bir Türkiye yolunda hep birlikte yola devam ediyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Kadýnlarýn, nüfusun yarýsýný oluþturduðunu söyleyen ÝYÝ Partili Ofluoðlu da sürdürülebilir bir ekonomik kalkýnma için istihdam konusunda kadýn oranýnýn artýrýlmasý gerektiðini belirtti.

AK Parti'yi Vatan Partisi Genel Baþkan Yardýmcýsý Nusret Senem baþkanlýðýndaki heyet de ziyaret ederek, Kurban Bayramý tebriklerini iletti.

  • MHP AKP ziyaret
  • Partiler bayramlaþma
  • Siyasi protokol