Pendik'te orman yangını! Valilikten açıklama
ABONE OL

Pendik'te ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangına İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 arazözle karadan müdahale edilirken, bir yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yangına müdahale etmek isteyen vatandaşları da bölgeden uzaklaştırıyor.

Öte yandan 3 yangın söndürme helikopterinin de çalışmalara destek vermek için bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

PENDİK AYDOS ORMANI'NDAKİ YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Pendik Aydos Ormanı'ndan yükselen dumanlar dron ile havadan görüntülendi.

Pendik Aydos Ormanı'nda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçeler de dahil olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin karadan ve havadan helikopter ile yangına müdahalesi sürüyor. Ormandan yükselen alevli dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. Öte yandan, ormanda çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi.

- VALİLİK AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 14.00 sıralarında Pendik Aydos Ormanı'nda çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekiplerinin ivedilikle müdahale ettiği belirtildi.

Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterin yanı sıra itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerin de toplam 78 ekip ve 159 personelle müdahale ettiği kaydedilen açıklamada, "Yangın, rüzgarın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibarıyla yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir." ifadeleri kullanıldı.