Pes dedirten karar! CHP'den naylon faturacýya ödül
ABONE OL

CÝMER'e naylon fatura kullandýðý iddiasýyla þikayet edilen CHP eski Mamak Ýlçe Baþkaný Behçet Akdulum, adeta taltif edildi. Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Ankara Büyükþehir Belediyesi BelPlas A.Þ. Genel Müdürlüðü'ne Haydar Demir, Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ'ýn danýþmaný olarak ise Behçet Akdulum ve Ferat Tokmak atandý.

CHP Genel Merkezi tarafýndan Mamak Ýlçe Baþkanlýðý görevinden alýnan Behçet Akdulum, toplamda 1 milyon 218 bin 67 TL naylon fatura kullanmak suçlamasýyla CÝMER'e þikayet edilmiþti. Naylon fatura düzenlemekle suçlanan 6 þirketten biri olan Þ. Grup sahte belge düzenlemek suçlamasýyla re'sen kapatýlmýþtý. Þ.Grup, CHP Mamak Ýlçe Baþkanlýðý'na 525 bin TL naylon fatura düzenlemekle suçlanmýþtý.

Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ

ÝKÝNCÝ FÝRMA DA KAPATILDI

CHP Mamak Ýlçe Baþkanlýðý'na 30 bin TL naylon fatura düzenlemekle suçlanan diðer bir þirket olan Ç.Grup'un da 26 Nisan 2024'te kapatýldýðý öðrenildi. Ç.Grup da týpký Þ.Grup gibi seçimden kýsa bir süre önce kurulmuþ ve seçimlerden sonra sahte evrak düzenlemekten Maliye tarafýndan kapatýldý. Ç.Grup, CHP Mamak Ýlçe'ye seçimden önce, 20 adet kesme taþ, Tavan U profil, aský taþý gibi malzemeler için fatura düzenlemiþti.

CHP'de naylon fatura skandalý