Pýnar Gültekin cinayetinde yeni geliþme: 4 kiþinin daha yargýlanmasý kararý alýndý
ABONE OL

Muðla Sýtký Koçman Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Ýktisat Bölümü öðrencisi Pýnar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu. 5 gün sonra yapýlan soruþturmanýn ardýndan Pýnar'ýn eski sevgilisi Cemal Metin Avcý, çýkan kavgada genç kýzý boðarak öldürdüðünü, cesedini bað evindeki varile koyup yaktýðýný, üzerine de beton döktüðünü itiraf etti. Avcý'nýn gösterdiði yerde bulunan varilde, Pýnar'ýn kýsmen yanmýþ cesedine ulaþýldý. Pýnar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde topraða verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcý ise 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandý. Soruþturma kapsamýnda Avcý'nýn kardeþi Mertcan Avcý'nýn da telefon sinyallerinden, aðabeyiyle ayný zamanda bað evinde olduðunu tespit edilince tutuklandý. Geçen 15 Þubat'taki duruþmada, Mertcan Avcý imza atma yükümlülüðü ve yurt dýþý çýkýþ yasaðý konularak tahliye edildi.

Davaya iliþkin dün yeni bir geliþme yaþandý. Avcý'nýn annesi Ayten ve babasý Selim Avcý ile Þükrü Gökhan Orhan ve boþandýðý eþi Eda Karagün hakkýnda cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalýþtýklarý suçlamasýyla iddianame hazýrlandý.

"BAÞINDAN BERÝ BU CÝNAYETÝN TEK BAÞINA ÝÞLENEMEYECEÐÝNÝ DÜÞÜNÜYORDUK"

Hazýrlanan iddianameyle davada sanýk sayýsý 6'ya çýktý. Yeni geliþmeye iliþkin detaylarý anlatan avukat Rezan Epözdemir "Soruþturmanýn baþýndan beri bu cinayetin tek baþýna iþlenemeyeceðini, baþkaca faillerin de olduðunu, suç delillerin gizleyen, yok eden, deðiþtiren baþka faillerin de olduðunu düþünüyorduk. Biz insanýn insan olma vasfýna aykýrý, hunharca, vahþice bir cinayetin tek baþýna iþlenemeyeceðini düþünüyorduk. Soruþturmanýn geniþletilmesine iliþkin biraz önce bahsettiðim taleplerle birlikte savcýlýk anne, baba, eski eþ ve ortaðýnýn da ifadelerini aldý. Fakat hepsi ne hikmetse Cemal Metin Avcý'nýn gözaltýna alýndýðý gün cinayet mahalline gitmiþti. Hepsinin ifadeleri benzerdi. Birisi 'satmak için bað evine gittik', bir ifadede 'tadilat amacýyla gittik' deniyor" diye konuþtu.

"CÝNAYET SADECE CEMAL METÝN AVCI'NIN ÜZERÝNE YIKILIP ÜSTÜ ÖRTÜLECEKTÝ"

Epözdemir "Yargýlamayý uzatacak çünkü yeniden sanýklar dinlenecek çapraz sorgularý yapýlacak, sanýklarla ilgili eylemlere iliþkin deliller toplanacak ama en azýndan maddi gerçeðin ortaya çýkmasý, adaletin tecellisine iliþkin süreç hýzlanacak. Sadece Cemal Metin Avcý'nýn üzerine yýkýlýp olayýn üstü örtülecekti. Bizim baþvurumuzla sanýk sayýsý 6'ya çýktý. Dava dosyasýna ismi giren bu hunharca vahþi cinayeti iþleyen fail birisinin oðlu, birisinin eþi. Bu bir kadýn cinayetidir. Fakat burada þunu görüyoruz böylesine vahþice hunharca cinayette dahi suç delillerini gizleyip, yok etmek, deðiþtirme güdüsü ile hareket eden failin birinci dereceden yakýnlarýnýn olduðunu görüyoruz. Bunun da bir kadýn dayanýþmasý olgusu üzerinden yaklaþýp da bundan imtina etmeyen tamamen akrabalýk baðý ile suç delillerini gizlemek, yok etmek, deðiþtirmek için çaba sarf eden kadýnlarýn da olduðunu görüyoruz. Bu mahkemeden çok umutlu deðiliz ama sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceðiz" þeklinde konuþtu.