ABONE OL

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ’nün il imamlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un terör örgütlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Manisa Emniyet müdürlüğü terörle mücadele ve İstihbarat şubesi ekipleri Ekrem Akyüz tarafından kiralanmış bir çiftlik evine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında haklarında terör örgütü üyeliğinden yakalama kararı bulunan sözde FETÖ’nün imamları Batman-Muş imamı Muharrem Sever, Mardin-Kilis imamı, Osman Öner, Çankırı İmamı Turgut Yıldız, eski Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın oğlu eski üsteğmen Mehmet Sağlam, Merve Öner ve Mevlüt Özdemir'i gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi Ekrem Akyüz'ün üzerinden terör örgütü PKK-KCK'ya ait çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Akyüz'ün kızının terör örgütü PKK'nın kırsal kadrosunda olduğu kardeşinin ise geçtiğimiz günlerde sınır ötesi gerçekleşen operasyonlarda yaralandığı ortaya çıktı.  

ZERLERİNDE YÜKSEK MİKTARDA DÖVİZ BULUNDU

PKK mensuplarının FETÖ üyelerini yurt dışına kaçırmaya çalıştıkları öğrenildi.

Zanlıların üzerlerinde ve evde yapılan aramada, sahte kimlik, pasaport ile yüksek miktarda döviz ve dijital materyaller ele geçirildi.