PKK, Türkmen Cephesi yetkililerine saldýrý tehdidinde bulundu
ABONE OL

Turan, terör örgütü PKK'nýn Türkmen yetkililer ile teþkilatlarýna saldýrmayý planladýðý konusunda Irak istihbarat biriminden verilen bilgiler hakkýnda, AA muhabirine açýklamada bulundu.

Bu uyarýlarýn daha önce de yapýldýðýný söyleyen Turan, yaklaþýk bir yýl önce Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Daire Baþkaný Ahmet Tahir ve 31 Mart tarihinde de Türkmen aþiret lideri Hüseyin Alluþ'un, terör saldýrýsýnda öldürüldüðünü hatýrlattý.

Turan, Irak nezdinde PKK'nýn yasaklý örgüt olduðunu, hükümetin bununla yetinmemesi gerektiðini ve PKK'yý terör örgütü ilan etmesini istediklerini aktardý.

PKK'nýn varlýk gösterdiði Süleymaniye, Kerkük ve Kifri ilçesinde Irak Türkmen Cephesi'nin büro ve teþkilatlarý olduðunu hatýrlatan Turan, hükümetin buralardaki örgütün varlýðýna, bürolarýna ve çalýþmalarýna son vermesini istedi.

Turan, terör örgütü PKK'nýn Süleymaniye, Kerkük ve Süleymaniye kentine baðlý Kifri ilçesinde sivil toplum örgütleri adý altýnda çalýþmalar yürütmelerinin ve bu vesileyle bu yerlerde varlýk göstermelerinin endiþe verici olduðuna dikkati çekti.

Terör örgütü PKK'nýn varlýk gösterdiði yerlerdeki gençleri kandýrdýðýný ve örgüte almaya baþladýðýný anlatan Turan, bunun Iraklý gençler için bir tehdit olmaya baþladýðýný dile getirdi.