Polis memuru Þeyda Yýlmaz'ý þehit etmiþti... Katil için istenen ceza belli oldu
ABONE OL

Ýstanbul Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan iddianamede, þehit polisin eþi Semih Yýlmaz ile olay sýrasýnda þüphelinin silahýndan çýkan kurþunla yaralanan polis memuru K.H.S. "müþteki", þüphelinin annesi P. G. ise "maðdur" olarak yer aldý.

Ýddianamede, tutuklu þüpheli Yunus Emre Geçti'nin "kiþinin yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacýyla kadýna karþý kasten öldürme", ""kiþinin yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacýyla kadýna karþý kasten öldürmeye teþebbüs", "kadýna veya üstsoya karþý kasten öldürmeye teþebbüs", "görevi yaptýrmamak için direnme", "ruhsatsýz silahlarla mermileri satýn alma, taþýma veya bulundurma" suçlarýndan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet ve 28 yýl 1 aydan 50 yýl 6 aya kadar hapisle cezalandýrýlmasý istendi.

- OLAYIN GEÇMÝÞÝ

Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hýrsýzlýðýyla ilgili gözaltýna alýnan, hakkýnda 26 ayrý suç kaydý olduðu öðrenilen Yunus Emre Geçti (19), 22 Eylül'de polis merkezinden kaçmýþ, görevli polis memurlarý K.H.S. ile Þeyda Yýlmaz þüpheliyi yakalamak için peþine düþmüþtü.

Þüpheli Yunus Emre Geçti, kýsa süreli kovalamaca sonucu yakalanmýþ ve bu sýrada arbede çýkmýþtý.

Zanlýnýn polisin silahýný alarak ateþ etmesi sonucu polis memuru Þeyda Yýlmaz þehit olmuþ, polis memuru K.H.S. ile þüphelinin annesi P.G. (43) yaralanmýþtý.

Gözaltýna alýnan ve emniyetteki iþlemlerinin ardýndan Anadolu Adalet Sarayýna sevk edilen þüpheli, "kamu görevlisini görevinden dolayý kasten öldürme" suçundan tutuklanmýþtý.

  • Ýstanbul Ümraniye
  • Þehit Polis
  • Yunus Emre Geçti