Polise saldıran 29 provokatör yakalandı! Aralarında o sosyal medya fenomeni de var
ABONE OL

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanıp Taksim meydanına yürümek isteyen kalabalık grup arasındaki bazı kişiler, yürüyüşe izin vermeyen polise saldırdı. Olaylar sırasında 217 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda polise saldırdıkları tespit edilen 29 kişi daha bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ DE YAKALANDI

Bu arada, yakalananlar arasında sosyal medya fenomeni "Basel" isimli kullanıcının da bulunduğu öğrenildi.

1 MAYIS'TA POLİSE DAMACANA İLE SALDIRAN KADIN DA GÖZALTINDA

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'de tedbir alan polis memurlarına saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 29 kişi arasında damacana ile polise vurduğu belirlenen Ayşe Beliz İ.'nin de olduğu öğrenildi.

64 KİŞİNİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere taş ve sopayla saldırıda bulunan 64 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, ilk gözaltıların ardından, kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle saldırıya karıştığı tespit edilen 29 kişiyi daha gözaltına aldı.

Daha önce yapılan operasyonlarda yakalanan 35 kişi ile birlikte toplam 64 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Damacana ile polise saldırdığı anlara ilişkin görüntüleri bulunan ve daha önce Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen eylemde rektörlük binasına kırmızı boya atıp mala zarar verdiği iddiasıyla yargılanan Ayşe Beliz İ'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirlendi.

Ayrıca, gözaltındaki birçok şüphelinin "terör örgütü propagandası", "kasten yaralama", "suç ve suçluyu övme" suçlarından kaydının olduğu öğrenildi.

  • 1 Mayıs
  • provokatör yakalandı
  • Basel isimli