Polisi þehit eden sanýðýn cezasý belli oldu
ABONE OL

Bakýrköy 2. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya, sanýk Çorak tutuklu bulunduðu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) aracýlýðýyla baðlandý.

Duruþmada, Ermiþ'in eþi Nilüfer, annesi Sare ve babasý Þefik Ermiþ ile taraf avukatlarý da yer aldý.

Müþteki eþ Ermiþ, dün eþinin ölüm yýl dönümü olduðunu söyledi.

Doðum günü olan oðlunun her gün kendisine babasýný sorduðunu dile getiren Ermiþ, "Sanýk þu an aðlýyor ama inanmýyorum. Timsah gözyaþlarý dökmesin. Eþimle birlikte biz de topraðýn altýnda yatýyoruz. Biz, sadece yeryüzünde kaldýk. Sanýðýn nefes alýyor oluþu zoruma gidiyor." dedi.

Þehit polis memurunun annesi Sare Ermiþ ise oðluyla kavuþmasýnýn mahþere kaldýðýný belirtti.

Torununun babasýz kaldýðýný anlatan Ermiþ, sanýðýn ömür boyu hapiste kalmasýný istediðini kaydetti.

Son sözü sorulan sanýk Muhammet Berke Çorak, kendini korumak için böyle bir þey yaptýðýný iddia ederek, "Kolluk kuvvetlerine direnen birisi deðilim. Böyle bir þey olacaðýný bilseydim yapmazdým. Ben böyle bir insan deðilim. Þehit hepimizin þehididir." diye konuþtu.

Kararýný açýklayan mahkeme heyeti, sanýk Çorak'ý "kiþiyi yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrdý.

Mahkeme, ayrýca sanýðý "ruhsatsýz ateþli silahlarla mermileri satýn alma veya taþýma veya bulundurma" suçundan da 1 yýl 3 ay hapis cezasýna hükmetti.

- ÝDDÝANAMEDEN

Bakýrköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan iddianamede, Cihat Ermiþ'in de içinde yer aldýðý polis ekibinin ihbar üzerine 9 Ekim 2023'te þüpheli Muhammet Emre Çorak'ýn bulunduðu Muratpaþa Mahallesi'ndeki evine gittiði anlatýlmýþtý.

Maktulün, kapýyý "polis" þeklinde seslenerek çaldýðý, telefona da cevap vermeyen þüphelinin can güvenliðinden endiþe edildiði ve yardým amacýyla özel güvenlik görevlisi eþliðinde ikamete girildiði belirtilmiþti.

Ýddianamede, þüphelinin silahla iki kez ateþ ettiði polis memuru Ermiþ'in hayatýný kaybettiði aktarýlmýþtý.

Þüpheli Muhammet Emre Çorak'ýn "kiþiyi yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet, "ruhsatsýz ateþli silahlarla mermileri satýn alma veya taþýma veya bulundurma" suçundan da 1 yýldan 3 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý istenmiþti.