Pompalý tüfekle hastaneyi bastý!
ABONE OL

Olay, akþam saatlerinde Necip Fazýl Þehir Hastanesi Kadýn Doðum ve Çocuk Hastalýklarý ek hizmet binasýnda meydana geldi. Ýddiaya göre Birgül G., oðluna ait ruhsatsýz pompalý tüfekle hastanenin acil servisini basýp, 'Benim kalbimi durdurun' dedi. Çantasýnda da bomba olduðunu söyleyen kadýný tüfekle gören saðlýk çalýþanlarý korku dolu anlar yaþarken, bazýlarý sedye ve masalarýn altýna saklandý.

Korku dolu anlar cep telefonu kamerasýna yansýrken kadýn, hastanenin güvenlik görevlileri tarafýndan etkisiz hale getirildi. Hastaneye gelen polis ekiplerine teslim edilen Birgül G., gözaltýna alýndý. Polis merkezine götürülen kadýn, sorgusunda, amacýnýn kimseye zarar vermek olmadýðýný söyledi.

'ÝNTÝHAR ETMEK ÝSTEDÝM AMA YAPAMADIM'

Yýllardýr uyuþturucu baðýmlýsý oðlundan eziyet gördüðünü ve bu nedenle de bunalýma girdiðini belirten Birgül G., "Oðlumun eziyetlerine daha fazla dayanamadým ve intihar etmek istedim ama yapamadým. Kimseye zarar vermek gibi bir amacým yoktu. Kimseyi vurmaya gitmedim. Elimdeki tüfeði gören olursa birileri belki beni öldürür diye hastaneye gittim" dedi.

'TÜFEKLE ACÝLDE ÇALIÞAN KÝÞÝLERE ATEÞ ETSEYDÝ NE OLACAKTI?'

Kahramanmaraþ Tabip Odasý Baþkaný Dr. Lütfi Tiyekli de hastaneye gidip saðlýk çalýþanlarýna geçmiþ olsun dileklerini iletirken, olayla ilgili bilgi aldý, Tiyekli, "Bugün, Kahramanmaraþ Çocuk Hastanesi'nde saðlýkta þiddetin kenarýndan dönüldü. Bir kadýn elinde pompalý tüfekle acil servise girmiþ, çantasýnda da bomba olduðunu söyleyerek çalýþanlarý tehdit etmiþ, kendini öldürmelerini istemiþ. Ne olduðunu anlayabilmiþ deðiliz ama bütün çalýþma arkadaþlarýmýz çok korkmuþ, çok kötü durumdalar, olayý anlamaya çalýþýyoruz. Ama burada trajik olan olaylar var. Kapýnýn giriþinde metal detektör var ama atýl durumda býrakýlmýþ. Hastaneler bu kadar baþýbozuk ve sahipsiz býrakýlmamalý. Daha önce saðlýkta tedbir olarak metal detektörlerin konulacaðý söylenmiþti. Bu kiþi elindeki pompalý tüfekle acilde çalýþan kiþilere ateþ etseydi ne olacaktý?" diye konuþtu.

SAÐLIK BAKANLIÐI'NDAN AÇIKLAMA

Saðlýk Bakanlýðý, Kahramanmaraþ'ta Birgül G.'nin (45) pompalý tüfekle hastane basýp, 'Benim kalbimi durdurun' diyerek, çantasýnda da bomba olduðunu söyleyip, gözaltýna alýnmasýnýn ardýndan sosyal medya hesabýndan açýklamada bulundu. Yapýlan açýklamada, "Kahramanmaraþ Necip Fazýl Þehir Hastanesi Kadýn Doðum ve Çocuk Hastalýklarý Ek Hizmet Binasý Acil Servisinde meydana gelen olay sonrasý zanlý gözaltýna alýnmýþtýr. Saðlýk Bakanlýðý olarak sürecin bizzat takipçisi olacaðýz. Hastanede görevli saðlýk çalýþanlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saðlýk çalýþanlarý þifa daðýtan, dertlere derman olmaya çalýþan adanmýþ insanlardýr. Saðlýk Bakanlýðý olarak þiddete karþý toleransýmýz yok" denildi.