Ramazan Bayramý'nda hava nasýl olacak?
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan 9 günlük idari izin kararý verildiði Ramazan Bayramý'nýn yaklaþmasýyla gözler hava durumuna çevrildi. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüðü'nce hazýrlanan bayram hava tahmin raporunu paylaþtý.

"HAVA SICAKLIKLARI HAFTA BOYUNCA MEVSÝM NORMALLERÝ CÝVARINDA VE YER YER ALTINDA SEYREDECEK"

Hafta sonundan itibaren yurdun serin ve yaðýþlý havanýn etkisi altýna gireceðini belirten Bakan Özhaseki, "Ülkemizde hava sýcaklýklarýnýn, hafta boyunca mevsim normalleri civarýnda ve yer yer altýnda seyredeceði, 9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþ olacaðý tahmin edilmektedir" ifadesini kullandý.

Bakan Özhaseki, bayram ziyaretleri için yola çýkacak vatandaþlarý da uyararak, araçlarýný dikkatli kullanmalarýný ve Meteoroloji Genel Müdürlüðü'nün uyarýlarýný dikkate almalarýný istedi. Bakan Özhaseki, "Bu vesileyle tüm milletimizin Ramazan Bayramý'ný þimdiden kutluyor, sevdiklerimizle bir ve beraberce geçireceðimiz bir bayram olmasýný temenni ediyorum" açýklamasýnda bulundu.

BAYRAMDA YAÐIÞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüðü tarafýndan hazýrlanan hava tahmin raporuna göre, Bayramýn 1. günü Akdeniz'in iç kesimleri, Ýç Anadolu'nun güney ve doðusu, Doðu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin; bayramýn 2. günü iç Ege'nin doðusu, iç ve Doðu Akdeniz, Doðu Karadeniz'in iç kesimleri, Doðu ve Güneydoðu Anadolu'nun, bayramýn 3. günü ise iç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doðu Karadeniz'in iç kesimleri, Doðu ve Güneydoðu Anadolu ile Muðla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balýkesir ve Bursa çevrelerinin saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý, diðer yerlerin parçalý bulutlu geçeceði tahmin ediliyor. Bayram tatili boyunca sýcaklýklar ise gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasýnda seyredecek.

ANKARA, ÝSTANBUL VE ÝZMÝR PARÇALI BULUTLU

Bayramda hava durumu tahmini üç büyük ilde ise þöyle:

Ankara: Genellikle parçalý bulutlu, Cuma günü çok bulutlu, saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý, günün en yüksek sýcaklýðý 17-25 derece arasýnda olacak.

Ýstanbul: Genellikle parçalý bulutlu, Pazar günü çok bulutlu, saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý, günün en yüksek sýcaklýðý 18-24 derece arasýnda gerçekleþecek.

Ýzmir: Genellikle parçalý bulutlu, Pazar günü çok bulutlu, iç kesimleri saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý, günün en yüksek sýcaklýðý 23-27 derece arasýnda olacak.