Ramazan Bayramý'nda 4 günlük sokaða çýkma kýsýtlamasý olacak mý? Baþkan Erdoðan açýklayacak
ABONE OL

Erdoðan alýnan kararlarý Ulusa Sesleniþ konuþmasýyla kamuoyuna duyuracak. Toplantýda seyahat kýsýtlamalarý da gündeme gelecek.

Ýlk etapta 7, geçtiðimiz hafta ise 9 ilde seyahat kýsýtlamasý kaldýrýlmýþtý. Toplantýda 9 ilde yaþanan son duruma iliþkin Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu bilgilendirme yapacak. 

Kýsýtlamanýn sürdüðü 15 il ile ilgili son verilerin deðerlendirilip bazý illerin de seyahat yasaðý kapsamýndan çýkarýlmasý bekleniyor. 

Toplantýnýn diðer bir gündem maddesi ise 65 yaþ üstü ve 20 yaþ altý kiþilere uygulanan yasaklar olacak. 65 yaþ ve üzerindeki vatandaþlarýn ardýndan geçen hafta 0-14 yaþ çocuklar ve 15-20 yaþ arasý gençler ilk kez sokaða çýkmýþtý. 4 saatliðine kaldýrýlan yasaklarýn sonuçlarý da toplantýda ele alýnacak. 

Ayrýca alýþveriþ merkezleri, berberler ve kuaförlerin açýlmasýyla birlikte yapýlan denetimlerin sonuçlarý da paylaþýlacak. Yeni Þafak'ýn haberine göre, Yine normalleþme tedbirlerinin ilk sonuçlarý, salgýnýn ekonomiye etkileri, ekonomik olarak atýlacak ilave adýmlar, vatandaþ için yeni destek ve teþvik paketleri de masadaki önemli konular arasýnda.