Randevu CHP'yi karýþtýrdý! Özel ve Kýlýçdaroðlu karþý karþýya
ABONE OL

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile görüþme çýkýþý CHP'de krizi beraberinde getirdi. Eski ve yeni yönetim karþý karþýya gelirken Kýlýçdaroðlu cephesi Özel'in eski liderlere danýþma turuna ise sýcak. Kýlýçdaroðlu'na yakýn kaynaklar Erdoðan-Özel görüþmesinin 'açýk' yapýlmasý tezini iþliyor.

CHP'nin önceki Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun, Genel Baþkan Özgür Özel'i Cumhurbaþkaný Erdoðan ile yapacaðý görüþmeden dolayý eleþtirmesi taraflar arasýnda yeni bir gerilime neden oldu. Bu kapsamda Kýlýçdaroðlu, Özel-Erdoðan görüþmesinin eski genel baþkanlara ve genel baþkan yardýmcýlarýna danýþýlarak yapýlmasýný istiyor.

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Kýlýçdaroðlu ekibi, "Tamam gidecek ama neden gidecek? Ajandasýnda ne var? CHP'nin ortak bir akýl dahilinde hakaret ederek genel baþkanýný göndermesi" gerekir düþüncesini paylaþýyor.

Bu kapsamda Kýlýçdaroðlu'na yakýn kaynaklar görüþmenin þeffaf olmasýný ve masaya gelen konularýn kamuoyuna açýklanmasý gerektiðini savunuyor.

Yapýlacak görüþmeden önce danýþmak için herhangi bir randevu talep edilmesi durumunda Kýlýçdaroðlu'nun bunu kabul edeceði de kaydedildi.

ÖZEL'DEN KILIÇDAROÐLU'NA CEVAP: TÜKENMÝÞ OLAN SÝYASÝ GELECEKLERÝNE UMUT OLMAK NÝYETÝNDE DEÐÝLÝZ

CHP eski Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan randevu talep eden CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'i eleþtirmesi gündem olurken, Özel'den Kýlýçdaroðlu'na üstü kapalý cevap geldi.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, "Lüzumsuz tartýþmalarla birilerinin bitmiþ olan kredilerini yeniden kazandýrmak, tükenmiþ olan siyasi geleceklerine yeniden umut olmak niyetinde deðiliz" ifadelerini kullandý.

Özel, Denizli'de yaptýðý konuþmada ise "Müzakere de eden mücadele de eden yepyeni, dinamik, sonuç alan bir siyaset için yola çýktýk" dedi.